Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Latest WME version: WME 1.9.1 (January 1st, 2010) - download

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - Jose

Pages: [1]
1
Technical forum / Images size
« on: August 25, 2013, 04:29:05 PM »
Hi,

I'm wondering if there's any difference (performance speaking) maintaining the width and size of an image in powers of two if the video card need them that way. For example, is there any improvement in performance saving images 512x512 size instead 350x225?

Thanks in advance.

2
Technical forum / 2D vs 3D in WME
« on: March 09, 2013, 03:22:40 AM »
Hi,

I would like to know if there are any advantages (in performance terms) using 2D or 3D for actors, animations, etc. in WME. We want Scenes full of animated objects and actors and I don't know if it's better to use 2D or 3D. Besides, I'll be very grateful if you could give us some tips and things to keep in minds for both 2D and 3D animations and actors in order to get a great balance between the aspect and the performance.

Thanks a lot!

3
Software and games / Switching modes in special editions
« on: January 09, 2013, 11:53:09 AM »
Hi,

I'd like to know if anyone knows who they program the special editions in order to the player can switch between classic and new modes during the game play.

Thanks a lot.

4
Technical forum / RemoveAttachment on entities
« on: November 25, 2011, 06:55:26 AM »
Hi all,

I've a problem with the RemoveAttachment method of an entity. I'm trying to use this method to remove a previous attached entity but the method always return false. Here is the code I use to attach one entity (lupa) to another entity (streetlights):

Code: [Select]
var ent = this.GetFreeNode("streetlights");
ent.AddAttachment("lupa.entity", false, -64, -243);

And here is the code I use to try to detach the entity previously attached (lupa) from the other entity (streetlights):

Code: [Select]
                ent.RemoveAttachment(0);

But I always get false as return of the method RemoveAttachment and the attached entity remains attached and visible (unless I set its Active property to false, then the entity remains attached but not visible).

Any ideas?

Thanks in advance!

Best,

Jose

5
Technical forum / Tiled image opacity problem
« on: February 25, 2011, 11:45:43 PM »
Hi,

I've made a very simple image to use as background (as tiled image) for a window. The background is a black filled rectangle (400x15) with an 45% opacity. The problem is that when I use this image in the tiled image editor the color isn't solid, the image appears whith a gradient in the bottom so when you use this tiled image in a window, let's say 400x30 for example, the window looks like a blind due to the gradient. Can anyone help me with this issue?

Thanks in advance.

6
Technical forum / PlaySoundEvent in scene_init
« on: February 13, 2011, 04:57:12 PM »
Hi,

I've trying to use the PlaySoundEvent method in an scene_init.script but it seems that the event never rises. I've tried with this.PlaySoundEvent() and also creating an entity and executing the PlaySoundEvent from the entity but the event had been never rised.

If I execute the PlaySoundEvent from a script attached to a scene region entity then the event rises fine.

Anyone can help me?

Thanks in advance.

7
Technical forum / IndexOf and character "\"
« on: September 24, 2009, 11:47:59 AM »
Hi everybody,

I would like to know how can I use the method IndexOf to know the position of the character backslash (\) inside a string.

Thank you very much.

8
Foro general / Dirty Split en castellano
« on: May 22, 2009, 05:43:07 PM »
Buenas, se acaba de publicar la traducción oficial al castellano (hecha por mí  ;D) de Dirty Split. Si estáis interesados en jugar esta aventura gráfica desarrollada con WME podéis descargarla desde http://www.dreamagination.org/?page_id=5

Saludos,

Jose

9
Scripts, plugins, utilities, goodies / Spanish Translation
« on: March 07, 2008, 09:18:39 AM »
Hi everybody,

I've finished the translation of the default.lng file to Spanish (I've alredy send a message to Mnemonic asking how can I send him the file to make it available to all community) and I'm now translating the string.tab from the Basic Project template.

I would like to know what does it mean
 - 'Multisample type:'
 - 'Force texture subdivision'
 - 'samples'
 - 'Read typed characters'
in order to translate them properly.

Thank you very much.

Jose

10
Community bulletin board / Run the game using raw resources
« on: February 07, 2008, 07:06:17 PM »
Hi everybody,

I'm trying to translate WME to Spanish and I don't understand what does it mean "Run the game using raw resources". Can anyone explain me what are raw resources?

Thanks a lot for your great support.

11
Technical forum / Strange behaviour
« on: February 05, 2008, 05:39:18 PM »
Hi all,

I'm going to try to explain you a behaviour that is very strange for me. I've a poor English so I apologize for the errors I could make during the "explanation".
I've a personalized inventory window. When the player press tab key, the inventory window is shown. The strange behaviour is that if the player has the cursor over a interactive region (for example a sunken ship) the active cursor is a spyglass and the global variable WinCaption has the text "Look at sunken ship" and is visible at the bottom of the screen. In this moment if the player press the tab key, the inventory windows is shown and the cursor is again the default one but WinCaption is still visible. I realize that the cursor changes cause I set it on the event MouseLeave in the script attached to the sunken ship. If I set WinCaption.Visible = false in the same event MouseLeave in the sunken ship script everything works fine (inventory windows visible, default cursor, and WinCaption hide), but If I set
WinCaption.Visible = false in the event KeyPress in the game.script (instead of setting it in the MouseLeave event in the sunken ship script) sometimes everything works fine but sometimes (an apparently random behaviour) the WinCaption is still visible when the inventory window is shown.

I hope you can understand this mess I've called explanation. Any suggestion? Is there any way to hide the WinCaption in the game script or I have to do it in MouseLeave event in the scripts attached to every interactive element I´ll have in the game?

Thanks in advance for your support.

Pages: [1]

Page created in 0.126 seconds with 14 queries.