Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This forum provides RSS feed. To query recent posts use this url. More...


Poll

V jakém 3D programu pracujete nejraději?

Poser
Blender 3D
Rhino
3DS Max
jiný...

Author Topic: 2D a 3D ?rozdíly?  (Read 5868 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Diviska

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 24
    • View Profile
2D a 3D ?rozdíly?
« on: April 14, 2008, 08:07:28 PM »



« Last Edit: April 14, 2008, 08:22:24 PM by Diviska »
Logged

!Errorcode!

  • Loader software
  • Regular poster
  • ***
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 129
  • www.loadersoftware.szm.com
    • View Profile
    • LOADER software
Re: 2D a 3D ?rozdíly?
« Reply #1 on: April 15, 2008, 11:53:01 AM »

Logged

shaders

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 14
    • View Profile
Re: 2D a 3D ?rozdíly?
« Reply #2 on: April 25, 2008, 09:50:17 PM »


No postupne vzniká slovenská podpora ( www.blender.tym.sk ) , ale sa to ešte len rozbieha .
Logged

!Errorcode!

  • Loader software
  • Regular poster
  • ***
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 129
  • www.loadersoftware.szm.com
    • View Profile
    • LOADER software
Re: 2D a 3D ?rozdíly?
« Reply #3 on: April 26, 2008, 01:08:36 PM »

Dík za info na stránku  ;D
Logged

iVirus

  • Lurker
  • *
  • Karma: 1
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 42
    • View Profile
    • Undying team
Re: 2D a 3D ?rozdíly?
« Reply #4 on: April 27, 2008, 08:51:52 AM »

Do wme se dají dávat 3D objekty, navíc vznikla i hra (otevřená pro WME) která je dělaná komplet ve 3D, ale asi bych to nedoporučoval je stím hodně práce, není to zase tak detailní (-může být, ale potom budou potřeba vysoké HW nároky - to záleží na poligonech, jaké množství zvolíš atd...)

Rozdíl mezi 2D a 3D obrázkem? Tak záleží na tom jestli máš normálně ručně nakreslený 2D obrázek (někde v malování nebo tak) a nebo jestli máš renderovaný z nějakého programu (například blender). Jinak - obecně 2D má 2 osy, osu x a y to jest jen vertikální a horizontální. 3D má osy 3 osu x, y a z. V praxi to znamená že když máš vyrenderovaný obrázek z blendru je to jen normální plocha, ale když máš komplet všechny modely ve 3D tak mezi nimi můžeš chodit, otáčet je, měnit rozměr atd. atd.

Poznámka : 3D se nekreslí, 3D se modeluje ;)

"ve kterém lze takové pozadí tvořit, aby to nebylo přímo 3D," - No tak tohle vyřeší render - uděláš kompletní scénu v blendru všechno ve 3D a nakonec to vyrendruješ - zlehčeně řečeno - vyfotíš :).

PS : Jaký byl tvůj předchozí projekt?
Logged
WME: Bez peněz do hospody nelez, Život je boj, Povídka o opilém santovi, Kingdom Wars, Kingdom Wars 2: New Age

!Errorcode!

  • Loader software
  • Regular poster
  • ***
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 129
  • www.loadersoftware.szm.com
    • View Profile
    • LOADER software
Re: 2D a 3D ?rozdíly?
« Reply #5 on: April 27, 2008, 09:08:59 AM »

Jasne. Ale keď ja chcem vytvoriť nejaký objekt v Blenderi, tak vytvorím maximálne vopred pripravenú gulu, kocku alebo tak  ;D A to do nej neviem vložiť textúry  :D
Logged

!Errorcode!

  • Loader software
  • Regular poster
  • ***
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 129
  • www.loadersoftware.szm.com
    • View Profile
    • LOADER software
Re: 2D a 3D ?rozdíly?
« Reply #6 on: April 27, 2008, 09:14:11 AM »

Logged

Diviska

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 24
    • View Profile
Re: 2D a 3D ?rozdíly?
« Reply #7 on: October 27, 2008, 12:15:38 AM »

Do wme se dají dávat 3D objekty, navíc vznikla i hra (otevřená pro WME) která je dělaná komplet ve 3D, ale asi bych to nedoporučoval je stím hodně práce, není to zase tak detailní (-může být, ale potom budou potřeba vysoké HW nároky - to záleží na poligonech, jaké množství zvolíš atd...)

Rozdíl mezi 2D a 3D obrázkem? Tak záleží na tom jestli máš normálně ručně nakreslený 2D obrázek (někde v malování nebo tak) a nebo jestli máš renderovaný z nějakého programu (například blender). Jinak - obecně 2D má 2 osy, osu x a y to jest jen vertikální a horizontální. 3D má osy 3 osu x, y a z. V praxi to znamená že když máš vyrenderovaný obrázek z blendru je to jen normální plocha, ale když máš komplet všechny modely ve 3D tak mezi nimi můžeš chodit, otáčet je, měnit rozměr atd. atd.

Poznámka : 3D se nekreslí, 3D se modeluje ;)

"ve kterém lze takové pozadí tvořit, aby to nebylo přímo 3D," - No tak tohle vyřeší render - uděláš kompletní scénu v blendru všechno ve 3D a nakonec to vyrendruješ - zlehčeně řečeno - vyfotíš :).

PS : Jaký byl tvůj předchozí projekt?

Tak to fakt mockrát děkuju =) P.S. Njn. trochu pozdě =D Ale fakt dík.  ;)
Logged
 

Page created in 0.159 seconds with 20 queries.