Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Latest WME version: WME 1.9.1 (January 1st, 2010) - download

Author Topic: 3d postavy a Blender  (Read 3403 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Johny.D

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 10
    • View Profile
3d postavy a Blender
« on: September 01, 2009, 08:59:03 PM »

Ahoj zdravím všechny na Wintermute foru.

S tímhle enginem jsem dřív pracoval, ale asi na 4 roky jsem si oskočil k Blenderu a jiným enginum.

Měl bych takovou radu a dotaz ohledně 3d postav, samozřejmě jsem si nejdřív prošel celé forum i anglické, ale ani v jednom
není skutečně efektivní a spolehnivý zpusob jak dostat animovanou postavu z blenderu do wintermute enginu.
Při exportu interním blender scriptem z jakekoliv verze se nikdy nedosáhne požadovanáho tvaru direct.x souboru. Buď se export povede
a když máte štěstí tak se postava hejbe i ve view v Project managerovi, ale jakmile ho restartujete, tak napiše že ho nemuže načíst.
Takže export přímo z blenderu nepůjde.
Je teda nutné to udělat nadvakrát. Vyzkoušel jsem použít fragMOTION, ten vyexportuje požadovaný direct.x soubor perfektně,takže teď jen
dostat postavu s animací do něj.
Blender podporuje export animovaného meshe do direct.x formatu a nebo můžem stáhnout plugin pro b3d. Oba formaty fragMOTION podporuje.
Jediný problém je, že se u obou formátů přidá pouze jedna animace. Ale model je plně funkční ve wintermute enginu!.

Na druhou stranu jsem pracoval s enginem irrlicht a tam třeba u animovane postavy ve formatu md2 byla jen jedna animace,která v sobě obsahovala
všechny pohyby postavy, takže třeba od 1 od 50 framu byla animace chůze, od 50 do 100 třeba střelby atd... A tam směřuje můj dotaz jestli jde to
samé ve wintermute a nebo musí soubor direct.x obsahovat jmena jednotlivych animaci.
 
Neznám ještě tolik jazyk wintermute, ale obrazně by to mělo vypadat něják takhle.

ANIMATION
  {
    NAME="universalmove" //tohle jmeno bych si zvolil u vsech animci
    setFramLoop(x,y); // tohle jen hadam a nefungovalo me to pac je to syntaxe z irrlichtu
   
  }

Logged

Mnemonic

  • WME developer
  • Administrator
  • Addicted to WME forum
  • *
  • Karma: 41
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5673
    • View Profile
    • Dead:Code Site
Re: 3d postavy a Blender
« Reply #1 on: September 02, 2009, 05:18:34 PM »

Ne, to bohuzel nejde. WME vyzaduje jednotlive animation sety.
Logged
Yes, I do have a twitter account
Please don't send me technical questions in private messages, use the forum. ::wave

Johny.D

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 10
    • View Profile
Re: 3d postavy a Blender
« Reply #2 on: September 02, 2009, 05:45:10 PM »

Toho jsem se bál. Naštěstí jde ve FragMOTION vytvořit z celkové animace libovolnej počet dalších takže problém 3d postav u mě je konečně vyřešen.

Kdyby byl zájem udělám tutoriál. V podstatě je to jediná cesta bez použití komerčních programů.

« Last Edit: September 02, 2009, 05:56:41 PM by Johny.D »
Logged

dream

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 32
    • View Profile
Re: 3d postavy a Blender
« Reply #3 on: September 02, 2009, 09:51:53 PM »

Kdyby byl zájem udělám tutoriál. V podstatě je to jediná cesta bez použití komerčních programů.

Myslím, že by to nie je zlý nápad. Mohol by si to potom dať na Wiki :).
Logged

Dogtown

  • Occasional poster
  • **
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 51
    • View Profile
    • Klášter na kraji lesa
Re: 3d postavy a Blender
« Reply #4 on: September 08, 2009, 01:47:40 PM »

Jo, tutorial by byl dobry...ale udělat ho třeba jako videotutorial... ::thumbup
Logged
 

Page created in 0.136 seconds with 17 queries.