Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Forum rules - please read before posting, it can save you a lot of time.

Author Topic: Ako zistit požiadavky HW?  (Read 5590 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

PoselSmrti

  • Guest
Ako zistit požiadavky HW?
« on: October 08, 2005, 11:38:26 AM »

Zdavím!

Možno taký zbytočný, ale pre mna dost zaujímavý dotaz, ktorý znie: Ako zistit HW nároky hry? Je velká pravda, ze dnešné hry, už idú pomaly každému užívatelovi, pretože majú dost dobré PC, ale aj tak by som chcel vediet, ako by som to zistil? Minimálne a dopručené požiadvky... :)

Thx.
Logged

B-i-g-b-o-s-s

  • Occasional poster
  • **
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 71
    • View Profile
Re: Ako zistit požiadavky HW?
« Reply #1 on: October 08, 2005, 11:58:01 AM »

To by mě taky zajímalo
Logged

hanser

  • Regular poster
  • ***
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 216
  • Life is yet simple - over and over...
    • View Profile
    • First Reality developers studio
Re: Ako zistit požiadavky HW?
« Reply #2 on: October 08, 2005, 12:25:26 PM »

mno...ja osobne to delam tak, ze obejdu kamarady a zkousim nejnarocnejsi sceny na jejich pocitaci. Vzdy si napisu konfiguraci a jestli to muzu oznacit za hratelne. Pak jednoduse zjistim jaky minimalni HW je nutny pro prijemne hrani. Jen tak pro orinetaci takove moje poznatky:

  • WME se moc nakamaradi s kartami rady Vanta/TNT/TNT2 ...na tech blbne dokonce i editace
  • Na (prumerne narocne) 3D se mi jako nejnizsi zda GeForce 2MX400
  • Zajimave je, ze AntiAliasing lepe zvladaji karty Radeon - celkove jsou vsak rychlejsi GeForce
  • Procesor nemusi byt ani tak vykonny (krome prehravani videa primo ve scene - tam je vykon potreba). Bez problemu jsme WME provozoval na mobilnim Pentiu 1 GHz i na Celeronu 533MHz
  • Nevim jestli se jedna o nejake optimalizace nebo nahodu, ale rozdil mezi platformou Intel a AMD je podle mych testu obrovsky. AMD jendoznacne vede - rozdil je videt hlavne u Athlonu s jadrem Barton. Jeste se chystam otestovat posledni 64ky s jadrem Venice. O Duronech/Sempronech nema cenu hovorit - jsou na tom stejne jako Celerony.

...doufam, ze vam to trochu pomuze - nechci tim rozpoutat flame-ware - pak by to neplnilo ucel.
ps: jsou to pouze moje poznatky - celkem jsem to otestoval cca na 25 pocitacich s ruznym HW
Logged
Dobri umelci kopiruji, ti nejlepsi kradou.
- mj. Steve Jobs & Bill Gates

PoselSmrti

  • Guest
Re: Ako zistit požiadavky HW?
« Reply #3 on: October 08, 2005, 02:49:30 PM »

Dobre, díky! :)
Logged

Lukaj

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 4
  • Linux is a real operating system...
    • View Profile
Re: Ako zistit požiadavky HW?
« Reply #4 on: October 08, 2005, 04:10:45 PM »

No ja mam TNT2 a adventury na WME mi jedou uplne v pohode ( mozna nejake narocnejsi 3D uz by tak neslapaly) ale zatim jsem problem s TNT2 nezjistil
Logged
For all which don't trust: Lukaj is still with us.

hanser

  • Regular poster
  • ***
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 216
  • Life is yet simple - over and over...
    • View Profile
    • First Reality developers studio
Re: Ako zistit požiadavky HW?
« Reply #5 on: October 08, 2005, 04:58:59 PM »

No ja mam TNT2 a adventury na WME mi jedou uplne v pohode ( mozna nejake narocnejsi 3D uz by tak neslapaly) ale zatim jsem problem s TNT2 nezjistil
TNT2 zlobila myslim jen ve 3D, ale ja mel asi pul roku obycejnou TNT a na te poradne neslo ani 2D (obraz ruzne blikal a byl celkove nestabilni)
...to mohlo, ale zpusobovat i vice faktoru...treba to nekomu jinemu slo normalne
Logged
Dobri umelci kopiruji, ti nejlepsi kradou.
- mj. Steve Jobs & Bill Gates

Mnemonic

  • WME developer
  • Administrator
  • Addicted to WME forum
  • *
  • Karma: 41
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5683
    • View Profile
    • Dead:Code Site
Re: Ako zistit požiadavky HW?
« Reply #6 on: October 08, 2005, 06:43:02 PM »

Na TNT2 jeste WME obcas testuju, a beru to jako takovou nejnizsi kartu pro 3D postavy. 2D hry pobezi i na horsich kartach, ale budto jen bez akcelerace, nebo hodne pomalu.
Potiz je s S3 kartami, protoze maji nejake !@#$%^ DirectX 8 drivery, takze se sice tvari, ze 3D akceleraci podporuji, ale jsou na nich rozhozene textury.

To s tim vetsim vykonem na AMD me prekvapuje, protoze ja WME vyvijim na Intelu :)
Logged
Yes, I do have a twitter account
Please don't send me technical questions in private messages, use the forum. ::wave

hanser

  • Regular poster
  • ***
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 216
  • Life is yet simple - over and over...
    • View Profile
    • First Reality developers studio
Re: Ako zistit požiadavky HW?
« Reply #7 on: October 08, 2005, 07:16:45 PM »

To s tim vetsim vykonem na AMD me prekvapuje, protoze ja WME vyvijim na Intelu :)
...tak to je zajimave, ale vazne...at hovori cisla:

Intel Pentium 4 2.6GHz
512MB DDR
ATI Radeon 9600 256MB
SATA disk Seagate
76 FPS

AMD Athlon XP 2600+ Barton
512MB DDR
ATI Radeon 9600 128MB
IDE disk Maxtor
83 FPS

...jsou to tak nejak vysledovane hodnoty, takze to berte s rezervou, ale je to tak. Na obou PC bezely WinXP SP2 a posledni ovladace ATI (Sapphire).
Ted tu stavim AMD Athon 3400+ Venice 939 s 1GB DDR a GeForce 6800GTX od ASUSu, tak jsem zvedav jak tam pobezi ta stejna scena. Kdyztak sem hodim vesledek ;)
Logged
Dobri umelci kopiruji, ti nejlepsi kradou.
- mj. Steve Jobs & Bill Gates

Mnemonic

  • WME developer
  • Administrator
  • Addicted to WME forum
  • *
  • Karma: 41
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5683
    • View Profile
    • Dead:Code Site
Re: Ako zistit požiadavky HW?
« Reply #8 on: October 09, 2005, 09:41:14 AM »

No ja nevim, tyhle hodnoty by spis ukazovaly na obnovovaci frekvenci monitoru. Rekl bych, ze na podobnych konfiguracich by WME mohlo zvladnout vyssi framerate.
Logged
Yes, I do have a twitter account
Please don't send me technical questions in private messages, use the forum. ::wave

hanser

  • Regular poster
  • ***
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 216
  • Life is yet simple - over and over...
    • View Profile
    • First Reality developers studio
Re: Ako zistit požiadavky HW?
« Reply #9 on: October 09, 2005, 10:17:36 AM »

No ja nevim, tyhle hodnoty by spis ukazovaly na obnovovaci frekvenci monitoru. Rekl bych, ze na podobnych konfiguracich by WME mohlo zvladnout vyssi framerate.
ne ne...frekvenci to nebude, protoze ta byla u obou monitoru 100Hz. Ta scena je opravdu hodne narocna (3 postavy = cca 18 000 poly (debug ukazuje neco kolem 21 000) + 10 svetel + prehravani videa primo ve scene 400x200 - to cele pri 1024x768 a zapnutem antialiasingu)
...ale jak rikam...muze to byt nahoda a urcite na to ma vliv i vice faktoru
Logged
Dobri umelci kopiruji, ti nejlepsi kradou.
- mj. Steve Jobs & Bill Gates
 

Page created in 0.018 seconds with 19 queries.