Zdravím... poslední dobou nemám moc času, ale tenhle thread se zajímavě rozjel a tak jsem se rozhodl také vyjevit můj názor...
metamorphium: 100% s tebou souhlasím! Nebudu si hrát na svatouška - netvrdím, že mám veškerý soft legálně (myšleno i hry), ale v současné době už si hru opravdu raději koupím. Né, že bych byl na tom tak dobře finančně, ale příjde mi trapné si brát něco, na čem někdo dřel a dal do toho svoje očekávání. Pokud chci novou televizi, tak si ji taky musím koupit a nejdu ji ukrást. Sám vím jak je vývoj hry (často bez financí) složitý a NESMÍRNĚ náročný - pirátství odsuzuji!!! Ikdyž praktiky některých distributorů (hlavně českých) také nejsou zrovna čisté, ale to je jiná diskuze....
Hooke: Ptal ses kdo tady nikdy nestáhl přes torrenty něco nelegálního - odpovídám, že já a za tím si stojím. BitTorrent používám pouze na šíření open-source softwaru, hlavně pak distribucí Linuxu, tedy na to, k čemu byl původně určen! Dříve jsem tě považoval za poměrně dobrého programátoru (což třeba já zatím určitě nejsem) a byl jsem rád, že jsi se ujal projektu UIG, u kterého jsem já z různých důvodů nemohl zůstat. Po téhle diskuzi jsi však u mě silně poklesl. Vím, že ti to může být celkem jedno, ale prostě jsem ti to musel říct. Nevím kde pracuješ, ale je vidět, že asi nebudeš amatér a také zřejmě asi nemáš moc potuchu o skutečném snu, jako je udělat dobrou hru, která dokáže zaujmout, něco do toho vložit a něco očekávat - nevrdím, že jen finanční odměnu, ale už ten pocit, že jsi prorazil z free sféry někam dál a že to někoho zajímá a je za to vděčný (tím nechci říct, že u free se nemůže stát to stejné...to jistě ne - 5MA nebo Mrtvé město jsou živoucím důkazem). To pak dokáže takový pirátský blog hodně zamrzet...
Neznám tě, ale takhle na mě působíš...
James.Rodrigez: Tady zase musím mírně souhlasit s Tinnym. Já osobně jsem velký milovník adventur a dohrál jsem jich OPRAVDU velké množství (ať už free nebo proprientální). Musím říct, že jsi se pustil do nelehkého boje, protože v dnešní době někoho rozesmát, nebýt trapný a ještě navíc směřovat k nějakému ději je velmi složité a hromada hulení k tomu jistojistě nestačí. Nehledě na to, jak je tohle téma již otřepané si uvědom, že spousta lidí bere speciální kytičky jako samozřejmost dnešní doby a nepříjde jim to (pokud je zrovna neužívají) moc zajímavé a ani vtipné.
Tvůj příběh nijak neodsuzuji a pokud hru doděláš a bude volně k dispozici, tak si ji určitě stáhnu, nainstaluju a spustím... zbytek slibovat nebudu...