Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Forum rules - please read before posting, it can save you a lot of time.

Author Topic: Dva problémy - spěchá - prosím pomozte  (Read 6182 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Net

  • Gripped Software Programmer
  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 48
    • View Profile
    • Čurina
Dva problémy - spěchá - prosím pomozte
« on: March 18, 2006, 05:35:21 PM »

Nazdar měl bych pár dotazů.

1) Jak to, že když chci mít ve scéně entitu ragion (používám ji na přechod do jiné oblasti) a v připojeném scriptu mám:

on "LeftClick"
{
  actor.GoToObject(this);
  Game.ChangeScene("scenes\pole\pole.scene");
}


tak mi postava ani za boha nechce nejdřív k entitě dojít a pak se změní scéna, ale ta scéna se změní hned po kliknutí na entitu. Přišel jsem sice na možnost, jak to obejít:

on "LeftClick"
{
  actor.GoTo(Game.MouseX, Game.MouseY);
  Game.ChangeScene("scenes\pole\pole.scene");
}


ale je to trošku delší kód a mě se ho nechce tisíckrát psát pro každý přechod (jsem líný ;D).

2) Zkoušel jsem upravit script game.script tak, aby když stisknu klávesu ESC hra nejdřív zjistila, ve které jsem scéně a podle toho buď zobrazila hlavní menu nebo přímo okno s otázkou. Script jsem upravil takto a syntax check mi píše, že je to správně, ale ve hře když v hlavním menu stisknu ESC, tak se to jenom ztmaví a zase zesvětlí, ale nic se neobjeví.

on "Keypress"
{
  if(Keyboard.KeyCode==VK_ESCAPE) //pokud zmacne ESC
  {
    if(Scene.Name=="hlavni_menu.scene") //pokud je jmeno aktualni sceny HLAVNI_MENU
   {
      WinCaption.Visible = false;
      var WinQuit = Game.LoadWindow("interface\system\quit.window");
      WinQuit.Center();
      WinQuit.GoSystemExclusive();
     
      if(WinQuit.xResult) //pokud zvolime ANO
      {
      Game.QuitGame(); //ukoncit hru
      }
     else Game.UnloadObject(WinQuit);
  }
   else
     {
      Game.ChangeScene("hlavni_menu");
     }
  }
}


Tak to je vše s čím si zatím nevím rady (bude toho víc - nedávno jsem začal). Prosím o brzkou odpověď - dělám s kámošem menší adventuru jako školní projekt do VYTka a pokud do pondělí nepřinesu aspo
Logged

B-i-g-b-o-s-s

  • Occasional poster
  • **
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 71
    • View Profile
Re: Dva problémy - spěchá - prosím pomozte
« Reply #1 on: March 18, 2006, 07:33:46 PM »

S tím prvním ti poradím ale nad tím druhým se mi nechce přemýšlet.
Musíš jít do SceneEditu cvakni si tam na tu entitu a nastav souřadnice u position.
Logged

Hooke

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 38
    • View Profile
Re: Dva problémy - spěchá - prosím pomozte
« Reply #2 on: March 18, 2006, 08:05:43 PM »

Quote
on "Keypress"
{
  if(Keyboard.KeyCode==VK_ESCAPE) //pokud zmacne ESC
  {
    if(Scene.Name=="hlavni_menu.scene") //pokud je jmeno aktualni sceny HLAVNI_MENU
   {
      WinCaption.Visible = false;
      var WinQuit = Game.LoadWindow("interface\system\quit.window");
      WinQuit.Center();
      WinQuit.GoSystemExclusive();
     
      if(WinQuit.xResult) //pokud zvolime ANO
      {
      Game.QuitGame(); //ukoncit hru
      }
     else Game.UnloadObject(WinQuit);
  }
   else
     {
      Game.ChangeScene("hlavni_menu");
     }
  }
}

Jenom střela od boku, zkus se ptát na Scene.Name=="hlavni_menu" (bez toho .scene). Případně nezapome
Logged

B-i-g-b-o-s-s

  • Occasional poster
  • **
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 71
    • View Profile
Re: Dva problémy - spěchá - prosím pomozte
« Reply #3 on: March 19, 2006, 08:00:05 PM »

Neměl bys tam náhodou napsat celou cestu a ne jenom hlavni_menu.scene to samý i u toho changescene pokud teda nemáš ten soubor přímo v rootu
Logged

Net

  • Gripped Software Programmer
  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 48
    • View Profile
    • Čurina
Re: Dva problémy - spěchá - prosím pomozte
« Reply #4 on: March 20, 2006, 12:47:33 PM »

S tím prvním ti poradím ale nad tím druhým se mi nechce přemýšlet.
Musíš jít do SceneEditu cvakni si tam na tu entitu a nastav souřadnice u position.

Právě že v scene editu to nastavovat nechci, protože když potom na tu entitu kliknu v jakemkoliv místě (je skoro na výšku obrazovky), tak vždycky dojde na ty souřadnice.

Ale už jsem si udělal funkci - dík za ochotu.
Logged

Net

  • Gripped Software Programmer
  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 48
    • View Profile
    • Čurina
Re: Dva problémy - spěchá - prosím pomozte
« Reply #5 on: March 20, 2006, 12:49:22 PM »

Logged

Mnemonic

  • WME developer
  • Administrator
  • Addicted to WME forum
  • *
  • Karma: 41
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5683
    • View Profile
    • Dead:Code Site
Re: Dva problémy - spěchá - prosím pomozte
« Reply #6 on: March 20, 2006, 01:02:22 PM »

Panove maji pravdu. Scene.Name obsahuje jen jmeno sceny ("hlavni_menu") a ChangeScene ocekava cestu ke .scene souboru.

Takze:
if(Scene.Name=="hlavni_menu.scene") => if(Scene.Name=="hlavni_menu")
Game.ChangeScene("hlavni_menu"); => Game.ChangeScene("cesta\hlavni_menu.scene");

Ten druhy radek urcite vypisuje do logu neco jako ze nemuze najit soubor "hlavni_menu".
Jine zjevne chyby tam nevidim (coz neznamena, ze tam nejsou :)
Logged
Yes, I do have a twitter account
Please don't send me technical questions in private messages, use the forum. ::wave

Net

  • Gripped Software Programmer
  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 48
    • View Profile
    • Čurina
Re: Dva problémy - spěchá - prosím pomozte
« Reply #7 on: March 21, 2006, 01:33:36 PM »

Panove maji pravdu. Scene.Name obsahuje jen jmeno sceny ("hlavni_menu") a ChangeScene ocekava cestu ke .scene souboru.

Takze:
if(Scene.Name=="hlavni_menu.scene") => if(Scene.Name=="hlavni_menu")
Game.ChangeScene("hlavni_menu"); => Game.ChangeScene("cesta\hlavni_menu.scene");

Ten druhy radek urcite vypisuje do logu neco jako ze nemuze najit soubor "hlavni_menu".
Jine zjevne chyby tam nevidim (coz neznamena, ze tam nejsou :)


Dík za odpověd - zkusím to
Logged
 

Page created in 0.019 seconds with 18 queries.