Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Forum rules - please read before posting, it can save you a lot of time.

Pages: 1 2 [3]  All

Author Topic: Errors in compilation  (Read 25726 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Mnemonic

  • WME developer
  • Administrator
  • Addicted to WME forum
  • *
  • Karma: 41
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5673
    • View Profile
    • Dead:Code Site
Re: Errors in compilation
« Reply #30 on: November 14, 2009, 03:21:26 PM »

I don't have this version of DX SDK installed. Since it complains about not knowing LPDIRECTSOUND8, didn't MS remove support for DirectSound 8 from the SDK? If so, you'll have to use an older SDK.
Logged
Yes, I do have a twitter account
Please don't send me technical questions in private messages, use the forum. ::wave

kalumb

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 20
    • View Profile
Re: Errors in compilation
« Reply #31 on: April 18, 2013, 11:10:18 AM »

That's the error:

1>------ Build started: Project: wme, Configuration: Debug Win32 ------
1>Linking...
1>wme.obj : warning LNK4075: ignoring '/EDITANDCONTINUE' due to '/INCREMENTAL:NO' specification
1>LINK : fatal error LNK1104: cannot open file 'dxguid.lib'
1>Build log was saved at "file://d:\MnemonicWME\src\wme\Debug\BuildLog.htm"
1>wme - 1 error(s), 1 warning(s)
========== Build: 0 succeeded, 1 failed, 2 up-to-date, 0 skipped ==========

Help please...
Logged

Mnemonic

  • WME developer
  • Administrator
  • Addicted to WME forum
  • *
  • Karma: 41
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5673
    • View Profile
    • Dead:Code Site
Re: Errors in compilation
« Reply #32 on: April 18, 2013, 11:29:24 AM »

dxguid.lib is part of DirectX SDK, so your build environment is not configured properly. Please follow the instructions outlined here.
Logged
Yes, I do have a twitter account
Please don't send me technical questions in private messages, use the forum. ::wave

kalumb

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 20
    • View Profile
Re: Errors in compilation
« Reply #33 on: April 18, 2013, 11:41:31 AM »

I did everything according to instructions. After you install the DirectX 9 SDK, I had an error. I installed DirectX 8 SDK, now only 1 error.
The tutorial will provide 2 screenshots, how they are different and I do not understand ...
Logged

Mnemonic

  • WME developer
  • Administrator
  • Addicted to WME forum
  • *
  • Karma: 41
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5673
    • View Profile
    • Dead:Code Site
Re: Errors in compilation
« Reply #34 on: April 19, 2013, 08:51:50 PM »

I did everything according to instructions.
No, sorry, clearly you didn't. The fact the compiler cannot find the dxguid.lib file means the "Library files" paths are not set properly in Visual Studio. The file is in the DirectX SDK installation directory (in the "lib" sub-directory) and you need to add the directory to the list: http://dead-code.org/images/oss/vc_dir_lib.png
Logged
Yes, I do have a twitter account
Please don't send me technical questions in private messages, use the forum. ::wave

kalumb

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 20
    • View Profile
Re: Errors in compilation
« Reply #35 on: April 20, 2013, 09:50:39 AM »

Yes, indeed, I had a mistake in the configuration.
Now everything is set up, but I have a new error:

1>Linking...
1>wme.obj : warning LNK4075: ignoring '/EDITANDCONTINUE' due to '/INCREMENTAL:NO' specification
1>fatal error C1900: Il mismatch between 'P1' version '20080116' and 'P2' version '20070207'
1>LINK : fatal error LNK1257: code generation failed
1>Build log was saved at "file://d:\MnemonicWME\src\wme\Debug\BuildLog.htm"
1>wme - 1 error(s), 1 warning(s)
Logged

2.0

  • Regular poster
  • ***
  • Karma: 4
  • Offline Offline
  • Posts: 217
    • View Profile
Re: Errors in compilation
« Reply #36 on: April 20, 2013, 11:59:33 AM »

http://software.intel.com/en-us/forums/topic/299119
http://social.msdn.microsoft.com/Forums/en-US/Vsexpressvc/thread/c1e284fc-0f61-4a74-9db4-09db8837d55a/

It is not the WME issue. Try to uninstall/reinstall Visual Studio Service Packs. Maybe you have used Service Pack for one of commercial editions of VS on VS EE (not absolutely sure that it is possible, but... :)).

Yes, indeed, I had a mistake in the configuration.
Now everything is set up, but I have a new error:

1>Linking...
1>wme.obj : warning LNK4075: ignoring '/EDITANDCONTINUE' due to '/INCREMENTAL:NO' specification
1>fatal error C1900: Il mismatch between 'P1' version '20080116' and 'P2' version '20070207'
1>LINK : fatal error LNK1257: code generation failed
1>Build log was saved at "file://d:\MnemonicWME\src\wme\Debug\BuildLog.htm"
1>wme - 1 error(s), 1 warning(s)
« Last Edit: April 20, 2013, 12:11:49 PM by 2.0 »
Logged

Sothoth

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 29
    • View Profile
Re: Errors in compilation
« Reply #37 on: July 25, 2013, 03:56:34 PM »

Yes, indeed, I had a mistake in the configuration.
Now everything is set up, but I have a new error:

1>Linking...
1>wme.obj : warning LNK4075: ignoring '/EDITANDCONTINUE' due to '/INCREMENTAL:NO' specification
1>fatal error C1900: Il mismatch between 'P1' version '20080116' and 'P2' version '20070207'
1>LINK : fatal error LNK1257: code generation failed
1>Build log was saved at "file://d:\MnemonicWME\src\wme\Debug\BuildLog.htm"
1>wme - 1 error(s), 1 warning(s)

Install the VS 2008 SP1 and all the subsequent updates. That worked for me (before installing SP1 I got the same error message). Hope this helps! :)
Logged
Sorry for my poor English! :(
Pages: 1 2 [3]  All
 

Page created in 0.191 seconds with 19 queries.