Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Forum rules - please read before posting, it can save you a lot of time.

Author Topic: chyba  (Read 7830 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

B-i-g-b-o-s-s

  • Occasional poster
  • **
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 71
    • View Profile
chyba
« on: December 04, 2005, 03:53:13 PM »

Kámoš udělal takovou jednu malou hru(ve WME) já mu s tím trochu pomáhal, ale narazily jsme na jeden takový problém. Mě až na pár detailu funguje celá hra bez problemu kámošovi taky ale ted jsem to dal zahrát Stanleymu a ještě jednomu kámošovi.Stanleymu na začátku do inventáře naskočila věc která se tam má dostat až v někdy polovině hry a pak když zkombinoval jeden předmět tak se mu v inventáři nezobrazila výsledný. A kámošovi zas do inventáře taky naskočila ta divná věc ale pak už to celou dobu bylo v pohodě. Neví někdo čím to může být?
link na hru: http://game.becher.cz/index.php?page=game&id=172
« Last Edit: December 04, 2005, 03:54:45 PM by B-i-g-b-o-s-s »
Logged

metamorphium

  • Global Moderator
  • Addicted to WME forum
  • *
  • Karma: 12
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1511
  • Vampires!
    • View Profile
    • CBE  software s.r.o.
Re: chyba
« Reply #1 on: December 04, 2005, 05:50:11 PM »

no tohle je typická chyba - peklo ladění začíná ;)
Jediná cesta je dobrý tester, který popíše, co přesně udělal a v momentě, kdy jsi schopný chybu replikovat, máš vyhráno.

Hodně chyb je schopný například najít můj pětiletý syn, protože zkouší věci, které mě nenapadnou. Ale druhý krok je detailní popis
toho, co hráč udělal.

Jen tak od boku: zkontroluj jestli jsou všechny proměnné inicializované, jestli něco neprobíhá v programové větvi, která se volá pouze
podmínečně atd atd... Může to být kdekoliv.
Logged
J.U.L.I.A. Enhanced Edition, Vampires!, J.U.L.I.A., J.U.L.I.A. Untold, Ghost in the Sheet

B-i-g-b-o-s-s

  • Occasional poster
  • **
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 71
    • View Profile
Re: chyba
« Reply #2 on: December 04, 2005, 06:11:32 PM »

no tohle je typická chyba - peklo ladění začíná ;)
Jediná cesta je dobrý tester, který popíše, co přesně udělal a v momentě, kdy jsi schopný chybu replikovat, máš vyhráno.

Hodně chyb je schopný například najít můj pětiletý syn, protože zkouší věci, které mě nenapadnou. Ale druhý krok je detailní popis
toho, co hráč udělal.

Jen tak od boku: zkontroluj jestli jsou všechny proměnné inicializované, jestli něco neprobíhá v programové větvi, která se volá pouze
podmínečně atd atd... Může to být kdekoliv.

Právěže záhada je v tom že se ta chyba objeví hned na začátku kdy ještě nikdo nic neudělal.Ta druhá chyba to sem si myslel že to bude něco takovýho. Ale ta první to je záhada.

btw:Máš celkem inteligentního syna na to že mu je pět.
« Last Edit: December 04, 2005, 06:13:52 PM by B-i-g-b-o-s-s »
Logged

jnsfbi

  • Regular poster
  • ***
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 238
    • View Profile
    • offstudio.cz
Re: chyba
« Reply #3 on: December 04, 2005, 06:48:21 PM »


Hodně chyb je schopný například najít můj pětiletý syn, protože zkouší věci, které mě nenapadnou. Ale druhý krok je detailní popis
toho, co hráč udělal.


To je naprosta pravda, amulety testoval muj tehdy ctyrlety syn a nekdy daval takove logicke otazky, na ktere proste ve hre neni odpoved:-) Nejvic ho asi drasalo, proc medved, ktery na zacatku hry prozati Linde krovi neni v dalsi lokaci..:))
Logged
Olga Fabry - jnsfbi
http://offstudio.cz
http://helgagame.com
http://jns.offstudio.cz/blok2/ - blok nejen o vývoji her

zvidacek

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 13
    • View Profile
Re: chyba
« Reply #4 on: December 05, 2005, 08:17:16 AM »

Zkusím trochu poradit jen tak z placu. (Tedy jak bych asi hledal já).

Objevení se věci na začátku - nutno ¨zkontrolovat všechny možnosti jak se na tuto věc dá dostat. Možná jsi zapoměl na nějká vrátka.

Kombinace věcí - věci se dají kombinovat 1 a 2  nebo také 2 a 1 . Máš toto ošetřené ?

No a co se týká dětí. To je známé již několik let a některé firmy berou děti jako řešitele problémů. Děti nejsou zatížené žádnou zkušeností  nemají vytvořené bariéry dospělých - 'to nejde'. Veškerý pokrok byl zálůežitostí dospělých, kteří vlastně zůstali dětmi a slovo to nejde (např. létat) nebrali v potaz.

Přeji hodně štěstí při hledání

Pro jnsfbi : mne nejvíc dostala ta makovice. Věděl jsem sice, že potřebuji něco červeného, ale nemohl jsem ji oběvit.
Logged

Mnemonic

  • WME developer
  • Administrator
  • Addicted to WME forum
  • *
  • Karma: 41
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5683
    • View Profile
    • Dead:Code Site
Re: chyba
« Reply #5 on: December 05, 2005, 11:48:32 AM »

Ja teda nevim, jestli to dobre chapu, ale ta "divna vec" musi byt nutne definovana v items.items, tudiz znas jmeno toho itemu, takze pak staci prohledat vsechny *.script soubory a prohlednout vsechna mista, kde je toto jmeno pouzito.
Jinak me nejak nenapada duvod, proc by se mel skript chovat ruzne na ruznych pocitacich.
Logged
Yes, I do have a twitter account
Please don't send me technical questions in private messages, use the forum. ::wave

B-i-g-b-o-s-s

  • Occasional poster
  • **
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 71
    • View Profile
Re: chyba
« Reply #6 on: December 05, 2005, 01:39:03 PM »

to už mě napadlo a prohledal sem všechno. Ale i tak je divný že se to někomu stává a někomu ne ikdyž udělají uplně stejné věci.
Ted sem to zkoušel ve škole a fungovalo to
« Last Edit: December 05, 2005, 01:53:09 PM by B-i-g-b-o-s-s »
Logged

PoselSmrti

  • Guest
Re: chyba
« Reply #7 on: December 07, 2005, 05:33:37 PM »

Ja uz fakt nechápem, ako sa to moze na roznych PC chovat odlisne... fakt nechápem... ked na to niekdo pride, dajte mi prosim vediet... >:(
Logged

jnsfbi

  • Regular poster
  • ***
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 238
    • View Profile
    • offstudio.cz
Re: chyba
« Reply #8 on: December 08, 2005, 12:07:47 PM »

Hru jsem ted hrala asi pet minut, v inventari mam od zacatku penize pouze, nevim jestli je to ta jmenovana chyba.
Nicmene z tech minut jsem vypozorovala jine chyby, ktere by sly lehce opravit:

- hlavni postava (nechapu proc je v 3D, kdyz zbytek grafiky je ve 2D?) ma pokazde
jine nasviceni, kdyz jde doprava a kdyz jde doleva. Take se mi zdalo, ze pri mluveni na zacatku ma dokonce i jinou velikost a preskakuje to tam, to si ale nejsem jista.

- potom je tu kuchar, chybi popisek u kurzoru aktivniho. Dalsi - kuchar se neustale "obraci" sem a tam, udelala bych to radeji tak, ze pokud s nim hrac mluvi kuchar je stale otocen k hraci a az po vybrani odpovedi: uz jdu by se zase otocil. Take by nebylo marne ve hre predelat fonty, hlavni hrdina ma svuj font ale ostatni co jsem videla maji defaultni font z wme:) Myslim, ze ted s podporou ttf fontu to zase neni takovy problem?

- pak jsem nasla nekolik predmetu (dvere napriklad) ktere maji aktivni kurzor s popiskem, ale menu se po kliku neobjevi

- kdyz vyjde hlavni postava z dveri kuchyne, je k hraci zady, pritom kdyz vyjde ze dveri je logicke, ze bude k hraci celem.

potom bych doporucovala prohlednout preklepy....


jak rikam, hrala jsem jen 5 minut...a takovych chyb ze? :-)
Logged
Olga Fabry - jnsfbi
http://offstudio.cz
http://helgagame.com
http://jns.offstudio.cz/blok2/ - blok nejen o vývoji her

B-i-g-b-o-s-s

  • Occasional poster
  • **
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 71
    • View Profile
Re: chyba
« Reply #9 on: December 08, 2005, 03:42:08 PM »

Tu hru sem nedělal já já jen radil. Jinak ti to myslim funguje dobře. Ty peníze tam myslim mají být.
Logged

..::Cr::D::..

  • Lol:-)
  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 6
  • amater:-)
    • View Profile
Re: chyba
« Reply #10 on: December 28, 2005, 10:04:05 AM »

Tohle mě a klukum delalo taky ale fakt už nevim co s tim udelali a pak už to bylo zas v poho. ::thumbup
Logged

Stanley

  • Occasional poster
  • **
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 61
    • View Profile
    • http://www.tjeststudio.cz
Re: chyba
« Reply #11 on: December 28, 2005, 12:19:10 PM »

Já teda nevím ale myslím si že je chyba ve scriptech (kde jinde by to taky bylo). 8) Ale ještě jsem se z takovým problémem nesetkal. ;) A doufám že se nesetkám!  8)
Logged
 

Page created in 0.043 seconds with 19 queries.