Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Forum rules - please read before posting, it can save you a lot of time.

Author Topic: objekt jako parametr funkce  (Read 4174 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Siky

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 41
    • View Profile
objekt jako parametr funkce
« on: September 11, 2006, 05:34:04 PM »

Můžete mi někdo poradit proč mi nefunguje když pouzivam parametr funkce ktery je objektem?

Code: [Select]
var obj1 = new Object(script1.script);
var obj2 = new Object(script2.script);

script1.script:
Code: [Select]
method construct()
{
  this.vlastnost = hodnota;
}

script2.script:
Code: [Select]
method funkce (par)
{
  Game.Msg(par.hodnota);
}

Pak když použiju následující, tak to nefunguje:
Code: [Select]
obj2.funkce(obj1);

Logged

Mnemonic

  • WME developer
  • Administrator
  • Addicted to WME forum
  • *
  • Karma: 41
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5683
    • View Profile
    • Dead:Code Site
Re: objekt jako parametr funkce
« Reply #1 on: September 11, 2006, 06:00:25 PM »

Nevim do jake miry je ten kod pouze ukazkovy, ale chybi mu par nalezitosti. Spravne by to melo vypadat nejak takhle:

script1.script:
Code: [Select]
method construct(hodnota)
{
  this.vlastnost = hodnota;
}

script2.script:
Code: [Select]
method funkce (par)
{
  Game.Msg(par.vlastnost);
}

A potom:
Code: [Select]
  var obj1 = new Object("cesta\script1.script");
  obj1.construct(1234);
 
  var obj2 = new Object("cesta\script2.script");

  obj2.funkce(obj1);

Coz funguje.
Logged
Yes, I do have a twitter account
Please don't send me technical questions in private messages, use the forum. ::wave

Siky

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 41
    • View Profile
Re: objekt jako parametr funkce
« Reply #2 on: September 11, 2006, 07:45:44 PM »

Tohle funguje, ale když chci, aby obj1 byl sprite a měl další vlastnost,
tak po zavolani obj2.funkce(obj1); to vypíše "null" místo hodnoty vlastnosti.

Code: [Select]
method construct(hodnota)
{
  var en = Game.CreateEntity("sprites\vozik.sprite");
  this = en;
  this.vlastnost = hodnota;
}


Logged

Mnemonic

  • WME developer
  • Administrator
  • Addicted to WME forum
  • *
  • Karma: 41
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5683
    • View Profile
    • Dead:Code Site
Re: objekt jako parametr funkce
« Reply #3 on: September 11, 2006, 07:52:29 PM »

Mno tohle nejde. Prepisovat this se neda.
Logged
Yes, I do have a twitter account
Please don't send me technical questions in private messages, use the forum. ::wave

Siky

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 41
    • View Profile
Re: objekt jako parametr funkce
« Reply #4 on: September 12, 2006, 07:33:17 AM »

A jde tedy nějak udělat abych objektu typu se spritem přidal další svoje vlastnosti?
Logged

Mnemonic

  • WME developer
  • Administrator
  • Addicted to WME forum
  • *
  • Karma: 41
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5683
    • View Profile
    • Dead:Code Site
Re: objekt jako parametr funkce
« Reply #5 on: September 12, 2006, 03:36:36 PM »

Treba nejak takhle:

var Obj1 = Game.CreateEntity("sprites\vozik.sprite");
Obj1.vlastnost = hodnota;

I entitam a dalsim nativnim objektum WME muzes primo nastavovat svoje vlastni vlastnosti.
Logged
Yes, I do have a twitter account
Please don't send me technical questions in private messages, use the forum. ::wave
 

Page created in 0.037 seconds with 21 queries.