Myslím, že je trošku zbytěčné někoho hned po prvním postu takhle stírat. Na druhou stranu se pokusím SacRoSovi objasnit, proč je taková reakce poměrně pochopitelná. Budu mluvit z vlastní zkušenosti, ale pokud vím, budu mluvit asi za víc zkušenějších lidí.
1. Velice často se mi stane, že mě nějaký nováček chytne na ICQ a ptá se na spoustu otázek. Poté co mnoho hodin svého času věnuji zodpovídání otázek a pomoci, dotyčný vleze na forum a ptá se na to stejné ostatních.
2. V dnešní době existuje několik schemat dělání hry.
a, freeware hra - tam to funguje pokud se najde skupinka nadšenců, kteří chtějí udělat hru, a kteří věří myšlence (příběhu, puzzle designu, nějakému originálnímu prvku). Úmrtnost těchto her je cca. 92% (stačí srovnat, kolik nových her je měsíčně ohlášeno na různých fórech a kolik jich spatří světlo světa). Většinou je problém v tom, že si chce vývojář ukousnout sousto, které se ve freeware podmínkách nedá splnit.
b, komerční hra - tam to funguje složitěji. Buď se "jede" na share split nebo se shání vydavatel. Z vlastní zkušenosti mohu říct, že je brutálně obtížné sehnat vydavatele před tím, než je hra dokončena. A pro team, který ještě nemá nic za sebou téměř nemožné. Jenže pokud se dodá vydavatelům hotová hra, znamená to, že vývoj je podobný jako u freeware hry jen s neurčitou vidinou toho, že z toho možná někdy něco bude, pokud se to dotáhne.
Teď pryč s teorií a něco o Tvém oznámení. Jak vidíš, nenabízíš nic, co by mělo případné zájemce motivovat ke spolupráci. Všichni musí být "profíci" (a někteří na tomto fóru jsou, takže problém není v tom, že by tu nebyli kvalitní lidé). Problém je v tom, že po přečtení Tvého postu je to pro mě "další takovej co chce
dělat hru".
Píšeš, že chceš dělat scénář? Ale na scénář přece vůbec nepotřebuješ 30 členů teamu. Stačí, když si vezmeš tužku a blok, nebo word a napíšeš scénář. Co budou ostatní dělat, když nemáš zatím nic moc v ruce? čekat...
Hodně se dá zvládnout před tím, než se vůbec zajímáš o členy teamu. Například s Destinies to bylo tak, že rok jsem psal první verzi scénáře, a pak se teprve začal shánět engine, hledat lidi atd. Tohle byl dost extrém a u Ghost in the Sheet jsme postupovali živelněji, ale stejně je spousta práce, která se dá dělat aniž bys musel mít za zadkem webmastera.
A věř mi, že se Ti jiným způsobem bude shánět team, když první řádek Tvého postu bude "mám kompletní scénář, který poskytnu vážným zájemcům proti NDA nebo tak něco
)"
Teď ses rozhodl, že se do toho pustíš sám. Dobré rozhodnutí. Když uděláš krátkou zajímavou hru, bude se Ti mnohem lépe shánět parta. Protože můžeš říct - tohle jsem dělal. Podívej se na wme jednopokojové hry. Taky nepotřebuješ být grafik. Stačí Ti třeba foťák, nebo obrázky z internetu. Důležité je, že hra bude mít dobrý scénář, zajímavý příběh, dialogy puzzly. Třeba hra Other Worlds (vytvořená v AGS) používá čistě sesbíranou grafiku a přesto je zajímavá (
http://www.alkis.org/eworlds.html).
Takže moje rada. Sedni a připrav si něco, co nás tady na foru má motivovat k tomu, abychom šli do Tvého projektu.