Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Latest WME version: WME 1.9.1 (January 1st, 2010) - download

Author Topic: Help! "PlayVideo" Problems.  (Read 4516 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Godfather

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 9
    • View Profile
Help! "PlayVideo" Problems.
« on: October 23, 2007, 08:11:23 AM »

I very badly speak English, so I say briefly.
When I play a AVI-file through "Game.PlayVideo", by pressing the button of the mouse of a video comes to an end and the stage is loaded.
Question: How to make that a video played up to the end, even by pressing the mouse?
Logged

Jyujinkai

  • Global Moderator
  • Frequent poster
  • *
  • Karma: 1
  • Offline Offline
  • Posts: 352
    • View Profile
    • Jyujinkai's WME Development Blog
Re: Help! "PlayVideo" Problems.
« Reply #1 on: October 23, 2007, 08:15:33 AM »

make sure your video dose not have compressed audio. AVI playback dose nto support compressed audio..... It is a very good idea to make a OGG file out of your video WME supports these formates a lot better.
Logged
<Antoine de Saint-Exupéry> In any thing at all, perfection is finally attained not when there is no longer anything to add, but when there is no longer anything to take away...
<Carl Sagan> If you want to make a apple pie from scratch. You must first... invent the universe

Mnemonic

  • WME developer
  • Administrator
  • Addicted to WME forum
  • *
  • Karma: 41
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5683
    • View Profile
    • Dead:Code Site
Re: Help! "PlayVideo" Problems.
« Reply #2 on: October 23, 2007, 03:14:12 PM »

Full screen video can be interrupted by keyboard and mouse. That's the way it is. If you need more control, you'll need to use a video entity instead of the Game.PlayVideo()/Game.PlayTheora() methods.
Logged
Yes, I do have a twitter account
Please don't send me technical questions in private messages, use the forum. ::wave

Godfather

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 9
    • View Profile
Re: Help! "PlayVideo" Problems.
« Reply #3 on: October 24, 2007, 05:08:23 AM »

Sorry, but I don't understand, how I this do ???
Logged

CMK2901

  • Lurker
  • *
  • Karma: 1
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 35
  • Zoidberg is afoot!
    • View Profile
    • CMK Studios
Re: Help! "PlayVideo" Problems.
« Reply #4 on: October 24, 2007, 10:23:39 AM »

When you call "Game.PlayVideo", you are really sort of telling the engine to play a video on the "Game" object, which is the whole screen.  This is what allows the user to click and skip your video.

If you have an entity in your scene (let's call it "VidEnt") at position 0,0 on the screen, and the video was the right size to fill the screen, you could call VidEnt.PlayVideo/VidEnt.PlayTheora to play an unskipable movie on the VidEnt entity.  I believe that is basically what Mnemonic is getting at.
Logged
CMK Studios
I don't think we're hearing the same voices.

metamorphium

  • Global Moderator
  • Addicted to WME forum
  • *
  • Karma: 12
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1511
  • Vampires!
    • View Profile
    • CBE  software s.r.o.
Re: Help! "PlayVideo" Problems.
« Reply #5 on: October 24, 2007, 11:31:32 AM »

the code would look like this:

Code: [Select]
Game.Interactive = false;
var ent = Scene.GetNode("EntVid");
ent.PlayTheora("Path to ogg file");
while (ent.IsTheoraPlaying()) Sleep(1);
Game.Interactive = true;
Logged
J.U.L.I.A. Enhanced Edition, Vampires!, J.U.L.I.A., J.U.L.I.A. Untold, Ghost in the Sheet

Godfather

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 9
    • View Profile
Re: Help! "PlayVideo" Problems.
« Reply #6 on: October 24, 2007, 12:02:22 PM »

Thanks metamorphium, all works, very badly that it's impossible to make through "Ent.PlayVideo()".
Because at me the bad quality in a format Theora has turned out.
Logged

metamorphium

  • Global Moderator
  • Addicted to WME forum
  • *
  • Karma: 12
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1511
  • Vampires!
    • View Profile
    • CBE  software s.r.o.
Re: Help! "PlayVideo" Problems.
« Reply #7 on: October 24, 2007, 12:08:42 PM »

Godfather: what exporter do you use? I use ffmpeg2theora and I have very good FMV quality with it.
Logged
J.U.L.I.A. Enhanced Edition, Vampires!, J.U.L.I.A., J.U.L.I.A. Untold, Ghost in the Sheet

Jyujinkai

  • Global Moderator
  • Frequent poster
  • *
  • Karma: 1
  • Offline Offline
  • Posts: 352
    • View Profile
    • Jyujinkai's WME Development Blog
Re: Help! "PlayVideo" Problems.
« Reply #8 on: October 24, 2007, 03:04:37 PM »

theora uses multis of 16 i think it is so... make sure you image dimensions are x16, that way the exporter will not scale the video at all.
Logged
<Antoine de Saint-Exupéry> In any thing at all, perfection is finally attained not when there is no longer anything to add, but when there is no longer anything to take away...
<Carl Sagan> If you want to make a apple pie from scratch. You must first... invent the universe

Godfather

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 9
    • View Profile
Re: Help! "PlayVideo" Problems.
« Reply #9 on: October 25, 2007, 09:05:06 AM »

I make through VLC. Has tried through ffmpeg2theora, it has turned out normally. 
Logged
 

Page created in 0.029 seconds with 19 queries.