Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

For WME related articles and tutorials visit WME Resource Center.

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - vadbag

Pages: [1]
1
Fixed / Possibly a bug in WindowEdit
« on: April 20, 2009, 07:53:33 PM »
Hi guys!

I use Vista. The FadeColor attribute doesn't seem to work in WindowEdit. When I change this attribute and save and close the window file, the change isn't there when I open the file again.   ::)

2
Technical forum / Problems export 3ds Max to X format
« on: February 14, 2007, 06:41:19 PM »
Hello,
I've got a tricky question, but hopefully someone might help.

I created a low-poly model in 3DS Max and when I put textures onto it, I used different Map Channels for different areas of the mesh and differen UVW maps (sphere for the head, cylinders for body, arms and legs). When I convert this mesh to X, there is only one Map Channel and all textures are possitioned according to it's UVW coordinates, so the eyes, for inctance, are located on the neck, etc.

I tried to flatten the UVW and render to texture, but after flattening Max doesn't want to export in X, it just crashes (I'm using DirectX SDK). If I export to 3ds first, then the model receives all the seams and looks terrible, i.e. the mesh is distorted. Moreover, after saving this 3ds as X the model lays on its side, rather than standing on its legs.

Is there a way to export the model so that it looks the same way as in Max (correctly placed textures and correct position and no distortion to the mesh)

Thank you.

3
Feature requests, suggestions / Improved actor's movements
« on: February 05, 2007, 03:37:23 PM »
When actor is made to go left or right and the position of the mouse click is slightly above or below actor's hot spot, he goes to the new point in a straight line. This looks unrealistic, since the actor's legs walk strickly right or left (as animated), but the actor also "floats" upwards/downwards.

My suggestion is to make the actor follow a so-called "L" shaped line in this case, so that if the position of Mouse click was slightly above/below the hotspot, actor firstly goes upwards/downwards (or in diagonal) until he's at the same horizontal level with the mouseclick point, and then goes right/left.

I've seen this approach in a game, made with "Point&Click Development Kit" Engine. This game, as an example, can be downloaded here:

http://www.how2make.ru/h2mgame.rar (8mb)

This approach, in my opinion, produces much more realistic results.  :)

4
Technical forum / Extremely slow WME tools
« on: March 19, 2006, 02:46:33 AM »
Hello!

I experience some problems with WME. Suddenly it started to work wery slow. It takes ages to open a project or a scene or a sprite, but two days ago everything was OK. There are no any errors in the log, but something is wrong. I tried to reinstall the program, but it didn't change anything. I thought, that the problem might be with my project only, but when I tried to open the demo project it was again taking about 20-30 seconds to open it.  :'(

It would be great if Mnemonic could help me.
Thanx!

EDITED: Just one more thing. When I try to run the game in project manager it also takes a lot of time to open the initial settings window. When I compiled the game (which was very quick  :o) and tried to run it the same thing - the settings wndow takes very long to appear. I have a previously compiled version of the game, and it starts without any slowness...  :( Something changed in the WME today, but I don't know what it was.  :'( :'( :'(

5
Technical forum / Subtitles+Captions position
« on: March 16, 2006, 09:23:50 PM »
Hi all!

How can I make the speech subtitles to appear in the bottom of the screen rather than above the speakers' heads?

Thanx!

6
Technical forum / Problem with sound package
« on: March 15, 2006, 03:13:56 PM »
Hello.
In my game I have "sound" folder as a separate package. The folder contains subfolders "music" and "sfx". When I run the game from the project manager everything's OK. But when I compile the game and then run it there is no sound, although the sound.dcp exists.

How can I solve this problem?
Thanx!

EDITED: Just noticed that the compiled game also uses Arial font instead of one that I assigned.  :o

7
Technical forum / Video entites, Menu music & Random Idle Animations
« on: March 11, 2006, 01:59:29 AM »
Hi!

1.I've just read this thread: http://forum.dead-code.org/index.php?topic=1077.0
And my question is: How do I actually insert the video as an entity in the scene?

2.I want my game to change to the main theme music when I enter the Main Menu, so I figured out how to do it, but when I want to return to the game the Menu music continues to play! :'( How can I change it back to the music of the scene?
Thanx!

EDITED: Changed the title to a more appropriate one.

Pages: [1]

Page created in 0.162 seconds with 22 queries.