Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Forum rules - please read before posting, it can save you a lot of time.

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Sothoth

Pages: 1 [2]
16
Bug reports / Re: Slow SaveGame() & LoadGame() when in fullscreen?
« on: July 25, 2013, 11:27:25 PM »
Thank you very much, dongo :). I'd just realized that the issue is due to VSync. Disabling it (as I tell in http://forum.dead-code.org/index.php?topic=5532.0 ) solves the issue.

Cheers,



17
Technical forum / Re: WME1 fork with VSync support
« on: July 25, 2013, 11:25:32 PM »
Oh... Interestingly, disabling VSync fixed the slow save & load issue I commented here: http://forum.dead-code.org/index.php?topic=5530.0 . Now, save and load works in fullscreen as fast as in windowed.

18
Technical forum / WME1 fork with VSync support
« on: July 25, 2013, 11:02:19 PM »
Hi!

I've just create a fork of the Mnemonic repository in Bitbucket, and I've merge the VSync support from Kinjal sources (from http://kinjal.apeironstudios.com/wme-ke_v2.0_bin_src_26june2012.7z ).

The repository can be found in https://bitbucket.org/ricpelo/wme1 , and my addons/modifications are all in the "alphaaventuras" branch, in https://bitbucket.org/ricpelo/wme1/commits/branch/alphaaventuras .

I've tested it a bit and the VSync support works really good, as far as I can see. With VSync off, the mouse cursor has no lag in fullscreen and all seems to be more responsive. On the other hand, I can't see any perceptive lack of smoothness due to the lack of VSync.

I've tried even with some game demos, like Alpha Polaris, On The Track of Dinosaurs, or Face Noir, as well as the WME 3D demo (as you can see, all 2.5D games; I'm not interested on 2D games for now, sorry). All these games seems to be better with the VSync off.

The relevant commits are a4c53ab (VSync support) and 49cc9b1 (VSync = off by default).

DISCLAIMER! The above changes are totally untested apart from me, and I provide them without warranty of any kind. It's up to you if you use them. Hope this could be useful for somebody :)

Cheers!

19
WME sources discussion / Re: Debug or Release?
« on: July 25, 2013, 04:27:03 PM »
Yes, it should be enough.

Thank you very much again. WME rocks! ::rock

20
WME sources discussion / Re: Debug or Release?
« on: July 25, 2013, 04:19:30 PM »
For everyday use, definitely Release. The Debug build is only useful for debugging the engine. It has various runtime checks enabled and it runs considerably slower.

Thank you very much, Mnemonic. About whether I need another file apart from the .exe file, is it enough to overwrite the existing wme_D3D9.exe file into a existing wme_devkit installation with the new one?

21
WME sources discussion / Re: Errors in compilation
« on: July 25, 2013, 03:56:34 PM »
Yes, indeed, I had a mistake in the configuration.
Now everything is set up, but I have a new error:

1>Linking...
1>wme.obj : warning LNK4075: ignoring '/EDITANDCONTINUE' due to '/INCREMENTAL:NO' specification
1>fatal error C1900: Il mismatch between 'P1' version '20080116' and 'P2' version '20070207'
1>LINK : fatal error LNK1257: code generation failed
1>Build log was saved at "file://d:\MnemonicWME\src\wme\Debug\BuildLog.htm"
1>wme - 1 error(s), 1 warning(s)

Install the VS 2008 SP1 and all the subsequent updates. That worked for me (before installing SP1 I got the same error message). Hope this helps! :)

22
WME sources discussion / Debug or Release?
« on: July 25, 2013, 03:50:48 PM »
Hi!

Following the (marvellously explained) steps from http://forum.dead-code.org/index.php?topic=5434.0 I just compiled the so called "engine runtime". Because I'm only interested in DX9, I built Debug D3D9 and Release D3D9 only.

My question is: what's the difference between Debug and Release builds? The executable file name is the same in both cases: "wme_D3D9.exe". Which may I use to run my game?

And, do I need another file apart from the .exe file?

Thank you very much in advance! You rock! :)

23
No. So far this fix is only in the code repository.

Thank you very much :). I'll try to compile it myself ;)

24
I found a crash bug related to TrueType fonts which I believe is what skuttleman was experiencing (could you please confirm your game uses TrueType fonts?).
I will be releasing a new version later.

Has the fix for this bug been released? Is it included in the 1.10.1beta version?

Thanks in advance!

25
Bug reports / Slow SaveGame() & LoadGame() when in fullscreen?
« on: July 24, 2013, 02:51:47 PM »
Hi! I don't know if this is a known issue (I've done a quick search and I didn't found anything).

Using the wme_demo_3d project, running with 1.10.1beta, "save game" and "load game" features are noticeable much slower in fullscreen rather than in windowed mode. When in fullscreen, you can see a progress bar in the bottom of the screen, from left to right. In windowed mode, save and load are almost instantaneous.

"Maintain aspect ratio" and "Use desktop resolution" options doesn't change anything about this issue.

There isn't a big issue, indeed, but I'd like to know if this is an already reported issue or maybe there's a problem with my system configuration or anything.

Thank you very much!

Sothoth

26
Technical forum / Re: Which WME version must I use?
« on: July 24, 2013, 01:23:42 PM »
No reason to make your own compiles.

Thank you very much again :)

27
Technical forum / Re: Which WME version must I use?
« on: July 24, 2013, 01:10:30 PM »
They shouldn't have any differences to affect the design of your first 2.5D game. 1.10.1 has a couple of new features and a few bugfixes.

Thank you very much, odnorf :) I'll follow you and I'll use 1.10.1 then.

Has the WME source code (hosted in Bitbucket) any interesting bugfix so it's worth compile the source code myself?

28
Technical forum / Re: Strange Crash When Playing Loaded Games
« on: July 24, 2013, 01:06:45 PM »
Old J.U.L.I.A. containing scrolling scenes sometimes crashes with 1.10.1 too. No layer / node deletion takes place. It's entirely random though like 1/10 saves and always after load. Saving works well...

That sounds really scary. What did you do (if any) in order to workaround the problem?

Thanks very much in advance.

29
Technical forum / Which WME version must I use?
« on: July 24, 2013, 12:55:23 PM »
Hi! First of all, thank you very much to all of you to stay here and special thanks to the WME creator :).

I'm a totally WME newbie and I'd like to create my first 2.5D adventure game.

My first question is rather simple:

I can see two releases in the WME main webpage: latest release 1.9.1 and latest beta 1.10.1.

Which WME version should I use?

Thank you very much in advance! :)

Sothoth

Pages: 1 [2]

Page created in 0.21 seconds with 23 queries.