Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Latest WME version: WME 1.9.1 (January 1st, 2010) - download

Author Topic: Poradie entit na scéne nefunguje správne  (Read 2500 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

!Errorcode!

  • Loader software
  • Regular poster
  • ***
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 132
  • www.loadersoftware.szm.com
    • View Profile
    • LOADER software
Poradie entit na scéne nefunguje správne
« on: June 15, 2015, 12:02:32 PM »

Zdravím všetkých po nekonečnej dobe. Stále makám na hre (s prestávkami už od 2012), ktorá sa už pomaly začína kryštalizovať do úspešného konca ale opravujem aj kdejaké bugy. Jeden z nich Vám posielam do videa, ktoré som nahral na Youtube.

Ako vidieť na videu, najprv položím kame
Logged

NAItReIN

  • Occasional poster
  • **
  • Karma: 1
  • Offline Offline
  • Posts: 57
    • View Profile
Re: Poradie entit na scéne nefunguje správne
« Reply #1 on: June 15, 2015, 04:32:48 PM »

Ahoj, je to veľmi zaujímavé. Rád by som ti poradil. Mohol by si nám poslať aspo
Logged

!Errorcode!

  • Loader software
  • Regular poster
  • ***
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 132
  • www.loadersoftware.szm.com
    • View Profile
    • LOADER software
Re: Poradie entit na scéne nefunguje správne
« Reply #2 on: June 15, 2015, 04:51:11 PM »

Tu je script zo súboru ,,kamen_pilier"
Code: [Select]
global dreva_most;


on "dreva_komplet"
{

Game.DropItem("dreva_komplet");
        dreva_most = Scene.LoadEntity("objekty\dreva_most\dreva_most.entity");
dreva_most.active = true;
dreva_most.SkipTo(138, 258);

z=1;
Game.PlaySound("sounds/most_hotovy.ogg");     

}

To je základná logika toho. Položenie drevených častí, čo technicky znamená že sa tam po kliknutí na ten kame
Logged

NAItReIN

  • Occasional poster
  • **
  • Karma: 1
  • Offline Offline
  • Posts: 57
    • View Profile
Re: Poradie entit na scéne nefunguje správne
« Reply #3 on: June 15, 2015, 04:54:18 PM »

Mohol by si to urobiť aj takto: otvoríš si danú scénu prostredníctvom nástroja SceneEdit. Vytvoríš si tam dve entity a nastavíš si správne ich poradie. Potom prostredníctvom skriptov budeš zapínať zobrazovanie tých dvoch entít. Je to zaručený spôsob.
Logged

NAItReIN

  • Occasional poster
  • **
  • Karma: 1
  • Offline Offline
  • Posts: 57
    • View Profile
Re: Poradie entit na scéne nefunguje správne
« Reply #4 on: June 16, 2015, 01:10:13 PM »

Alternatívne riešenie (nesnaží sa riešiť problém, ale nájsť úplne nové riešenie):


(klikni pre zväčšenie)

PolozitKamen.script
[code=script]
#include "scripts\base.inc"

on "kamen"
{
  // Položíme kame
Logged
 

Page created in 0.274 seconds with 23 queries.