Ahoj, chtěl bych se zeptat, jestli se dá v 2D adventuře přiřadit sprite, který by sdílel pohyb s postavou.
Můj úkol: Postava bude mít "někdy" čepici a někdy ne, dalo by se tu čepici přiřadit k postavě tak, abych nemusel měnit celou postavu? V 3D demu jsem koukal na tu konvici kterou trinity zvedne, ale tam kam mě navedla cesta scriptu, "teapot_taken.X sem otevřel v bloku a tam bylo fura nevyužitelných "čísel". Mám představu, že na scenu kde čepice bude umístím sprite kterému přiřadím script, ve kterém bude, aby sdílel pozici actora + X, + Y s nějakýha hodnotama abych mu jí dostal na hlavu. Ale nemám představu jak bych to měl napsat?
EDIT:
Udělal jsem si prototyp, na scenu jsem si zatím dal knihu, dal jsem ji do popředí a jen tak jsem jí někam šoupnul a zakazal interactivitu. Přiřadil sjem jí script:
#include "scripts\base.inc"
this.X = actor.X;
this.Y = actor.Y - 200;
Už mi to teda funguje, až na jeden podstatný problem, kniha se tam sice objevý u actora a tam kde jí chci, ale je tu jedna věc kterou potřebuju a tou je Looping, jak to uzamknout do smyčky aby to probíhalo furt?