Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

For WME related articles and tutorials visit WME Resource Center.

Author Topic: wme crashes somehow  (Read 4196 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Rocco

  • Occasional poster
  • **
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 87
    • View Profile
    • Virtual-Illusion
wme crashes somehow
« on: August 25, 2005, 11:09:03 AM »

that means i get this error message at uneven actions, even without actions.
but wme dont shoot down, i can continuing my work after the errormessage.
but it happens relativly often.

here is the short message:
 AppName: wme.exe    AppVer: 1.5.0.0    ModName: ntdll.dll
ModVer: 5.1.2600.2180    Offset: 00010f29


and here the wme crash txt (only the part - ntdll.dll):

<EXE NAME="ntdll.dll" FILTER="GRABMI_FILTER_THISFILEONLY">
    <MATCHING_FILE NAME="ntdll.dll" SIZE="733696" CHECKSUM="0x894B02F1" BIN_FILE_VERSION="5.1.2600.2180" BIN_PRODUCT_VERSION="5.1.2600.2180" PRODUCT_VERSION="5.1.2600.2180" FILE_DESCRIPTION="DLL für NT-Layer" COMPANY_NAME="Microsoft Corporation" PRODUCT_NAME="Betriebssystem Microsoft® Windows®" FILE_VERSION="5.1.2600.2180 (xpsp_sp2_rtm.040803-2158)" ORIGINAL_FILENAME="ntdll.dll" INTERNAL_NAME="ntdll.dll" LEGAL_COPYRIGHT="© Microsoft Corporation. Alle Rechte vorbehalten." VERFILEDATEHI="0x0" VERFILEDATELO="0x0" VERFILEOS="0x40004" VERFILETYPE="0x2" MODULE_TYPE="WIN32" PE_CHECKSUM="0xC09C4" LINKER_VERSION="0x50001" UPTO_BIN_FILE_VERSION="5.1.2600.2180" UPTO_BIN_PRODUCT_VERSION="5.1.2600.2180" LINK_DATE="08/04/2004 07:57:08" UPTO_LINK_DATE="08/04/2004 07:57:08" VER_LANGUAGE="Deutsch (Deutschland) [0x407]" />
</EXE>

Logged

Nihil

  • Supporter
  • Addicted to WME forum
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 528
  • Fear me! I'm evil!
    • View Profile
    • Order of Dagon
Re: wme crashes somehow
« Reply #1 on: August 25, 2005, 11:22:22 AM »

Can you give some more information, like under what circumstances it happens? When you work in ProjectMan or SceneEdit, when you run a game? Does it happen with all projects, even the demos? Did you install new drivers or so? And so on :-)

Mnemonic

  • WME developer
  • Administrator
  • Addicted to WME forum
  • *
  • Karma: 41
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5679
    • View Profile
    • Dead:Code Site
Re: wme crashes somehow
« Reply #2 on: August 25, 2005, 11:32:20 AM »

Quote
but wme dont shoot down, i can continuing my work after the errormessage.
By this you mean the game itself closes, but ProjectMan keeps running?
Logged
Yes, I do have a twitter account
Please don't send me technical questions in private messages, use the forum. ::wave

Rocco

  • Occasional poster
  • **
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 87
    • View Profile
    • Virtual-Illusion
Re: wme crashes somehow
« Reply #3 on: August 25, 2005, 02:07:56 PM »

Quote
but wme dont shoot down, i can continuing my work after the errormessage.
By this you mean the game itself closes, but ProjectMan keeps running?

no, after testing and exiting the game without problems,
wme seems to be a little busy, and when i open for example scene edit, this error message
could happen.
The good thing is, that nothing closed,
after closing the error message i can work on,
either in the scene edit or the project man, both are open and functioning i guess. (didnt try many operations out after this)
I did only tests with my project based on the example i posted in the scripts section, so i dunno if it happens with other projects too.
since i update wme to 1.5 i got this behavior.
maybe i can sort it out, a little better.

here is the error message from the wme crash.txt
the message above was from the temp folder:

---------------------------------------------------------
---------- WME crash report: 25-08-2005, 14:52 ----------
---------------------------------------------------------
wme.exe caused a EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION in module ntdll.dll at 001B:7C920F29, wcsncpy()+1178 byte(s)
EAX=00D557D0  EBX=003E0000  ECX=02126E5E  EDX=424DC97D  ESI=00D557C8
EDI=00D551D8  EBP=0013F6D0  ESP=0013F6C4  EIP=7C920F29  FLG=00010283
CS=001B   DS=0023  SS=0023  ES=0023   FS=003B  GS=0000
Stack trace:
001B:7C920F29 (0x00D5C008 0x02126E5E 0x0013F788 0x00000000) ntdll.dll, wcsncpy()+1178 byte(s)
001B:7C920D5C (0x003E0000 0x00000000 0x00D55200 0x00000000) ntdll.dll, wcsncpy()+717 byte(s)
001B:004D24EC (0x00D55200 0x00000000 0x0013031C 0x003E6330) wme.exe
001B:0042EB5D (0x0875FF00 0x000009E8 0x04C25D00 0x90909000) wme.exe
001B:6A006AEC (0x00000000 0x00000000 0x00000000 0x00000000) <UNKNOWN>

EDIT: it comes only after i exit the game, it must relate to the game shut down process
« Last Edit: August 25, 2005, 02:12:53 PM by Rocco »
Logged

Mnemonic

  • WME developer
  • Administrator
  • Addicted to WME forum
  • *
  • Karma: 41
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5679
    • View Profile
    • Dead:Code Site
Re: wme crashes somehow
« Reply #4 on: August 25, 2005, 02:17:26 PM »

Thanks for the info. Are you using UTF-8 string table by any chance?
Logged
Yes, I do have a twitter account
Please don't send me technical questions in private messages, use the forum. ::wave

Rocco

  • Occasional poster
  • **
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 87
    • View Profile
    • Virtual-Illusion
Re: wme crashes somehow
« Reply #5 on: August 25, 2005, 02:38:45 PM »

Thanks for the info. Are you using UTF-8 string table by any chance?

No, i didnt using utf-8 knowingly.
I use ttf fonts in the game, and save the string tab with win editor, or Ultraedit not knowing exactly which *.txt format is used at all.
Is this the reason?
Logged

Mnemonic

  • WME developer
  • Administrator
  • Addicted to WME forum
  • *
  • Karma: 41
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5679
    • View Profile
    • Dead:Code Site
Re: wme crashes somehow
« Reply #6 on: August 25, 2005, 02:43:55 PM »

Is this the reason?
I'm not sure, but the place where it crashes should only be used in the utf-8 mode (I think..). You can check wme.log. If WME uses utf-8, there should be a notice in the log.

Anyway, would it be possible for me to get your project or some stripped-down version which exhibits the bug?
Logged
Yes, I do have a twitter account
Please don't send me technical questions in private messages, use the forum. ::wave

Rocco

  • Occasional poster
  • **
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 87
    • View Profile
    • Virtual-Illusion
Re: wme crashes somehow
« Reply #7 on: August 25, 2005, 03:44:50 PM »

FILE: http://free.pages.at/hormic/files/MT-crash.zip

its nearly the same as in this thread, -> http://forum.dead-code.org/index.php?topic=1021.0
only with imported ttf fonts, so this must be the reason, i guess.
Logged

Mnemonic

  • WME developer
  • Administrator
  • Addicted to WME forum
  • *
  • Karma: 41
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5679
    • View Profile
    • Dead:Code Site
Re: wme crashes somehow
« Reply #8 on: August 25, 2005, 04:49:03 PM »

Thanks. It was a stupid bug with custom TTF fonts. You can download a fixed version of wme.exe here: http://dead-code.org/download/wme_latest.zip
Logged
Yes, I do have a twitter account
Please don't send me technical questions in private messages, use the forum. ::wave

Rocco

  • Occasional poster
  • **
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 87
    • View Profile
    • Virtual-Illusion
Re: wme crashes somehow
« Reply #9 on: August 25, 2005, 05:05:50 PM »

big thanks, you are the magic    ;D
Logged

HIman

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 24
  • Russian adventure !
    • View Profile
    • Home WEB by QSP
Re: wme crashes somehow
« Reply #10 on: August 25, 2005, 07:19:02 PM »

By the way, at me absolutely same symptoms,
I too use TTF a font.
Logged
 

Page created in 0.173 seconds with 23 queries.