Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

IRC channel - server: waelisch.de  channel: #wme (read more)

Pages: 1 2 [All]

Author Topic: Problem  (Read 10706 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Anonymous Person

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 12
  • I am glad to not be a Llama
    • View Profile
Problem
« on: January 23, 2003, 01:29:12 AM »

I have emailed Mnemonic but having no email back, I'll post it here. WME crashes after creating or opening a project. Two crashes, one for WME and sometimes one for MFC42.DLL
I have updated MFC, fooled aroung with DXDiag, installed the newest driver for my video card I could find (it's an old 4mb) and WME still doesn't work.
Thanks!
-Anonymous Person
____________________________________________
Logged

Anonymous Person

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 12
  • I am glad to not be a Llama
    • View Profile
Re:Problem
« Reply #1 on: January 23, 2003, 03:38:33 AM »

Oh... And one more thing...
I was wondering why I am a llama, because it says by me "I am a llama".
Logged

krkode

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5
  • Man with the Plan
    • View Profile
Re:Problem
« Reply #2 on: January 23, 2003, 03:46:30 AM »

you can change the I am a Llama by going into "Profile" at the top of the board.

Hey, Mnemonic, i've had the same problem too. I once opened the demo project, checked it out, and closed it and today when i open it, i get an error. Reinstalled it, same thing, works first time but then i get the error.
Logged

Anonymous Person

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 12
  • I am glad to not be a Llama
    • View Profile
Re:Problem
« Reply #3 on: January 23, 2003, 03:55:29 AM »

You are lucky, mine won't even open the first time.
When I create a new project I hear my old computer making some whirring noises, and then I get some
Illeagal Operations. I don't know what the problem is.
-Anonymous Person, a.k.a. Glad to be not a llama
Logged

Mnemonic

  • WME developer
  • Administrator
  • Addicted to WME forum
  • *
  • Karma: 41
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5677
    • View Profile
    • Dead:Code Site
Re:Problem
« Reply #4 on: January 23, 2003, 08:55:56 AM »

That's weird  ??? From the WME log you've send me, the engine crashes while it is detecting the 3D devices; that's why I thought it might be a driver problem. Could you please save the configuration log in the dxdiag utility and send it to me so that I can see what exactly is your hardware config?

One more question: are you able to run the standalone WME demo game (there is an icon in the WME's Start menu folder)?


P.S. Sorry for the llama thing, it seems to be a YaBB SE default setting :)
Logged
Yes, I do have a twitter account
Please don't send me technical questions in private messages, use the forum. ::wave

Anonymous Person

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 12
  • I am glad to not be a Llama
    • View Profile
Re:Problem
« Reply #5 on: January 23, 2003, 08:09:45 PM »

Where is this log located?
Logged

Anonymous Person

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 12
  • I am glad to not be a Llama
    • View Profile
Re:Problem
« Reply #6 on: January 23, 2003, 08:14:51 PM »

I emailed it to mnemonic@centrum.cz
Logged

Anonymous Person

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 12
  • I am glad to not be a Llama
    • View Profile
Re:Problem
« Reply #7 on: January 23, 2003, 08:17:28 PM »

When I tried it -- No. I need to reinstall WinterMute, I uninstalled it for some space temporaraly and now windows says I have 20.7 KB free space, so I must free some space before I install wintermute again. which Is what I'll do now.
Logged

Anonymous Person

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 12
  • I am glad to not be a Llama
    • View Profile
Re:Problem
« Reply #8 on: January 24, 2003, 03:57:17 AM »

Oh, and my last post was about running the WME Game.
Logged

Mnemonic

  • WME developer
  • Administrator
  • Addicted to WME forum
  • *
  • Karma: 41
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5677
    • View Profile
    • Dead:Code Site
Re:Problem
« Reply #9 on: January 24, 2003, 10:32:22 AM »

Thank you for the log. Well, I must admin I'm clueless at the moment :-( Everything seems to be OK. And since I'm unable to replicate the error, I'll have to dig into the hardware detection routine to find out what might be wrong...
Logged
Yes, I do have a twitter account
Please don't send me technical questions in private messages, use the forum. ::wave

Anonymous Person

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 12
  • I am glad to not be a Llama
    • View Profile
Re:Problem
« Reply #10 on: January 25, 2003, 12:17:30 AM »

OK. I'm happy that you can download the program only, because even though it was 20.7 kb free yesterday, without me deleting one file, it's 41 gb free today.
-Anonymous Person, The Ultimate Not-Llama
Logged

Anonymous Person

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 12
  • I am glad to not be a Llama
    • View Profile
Re:Problem
« Reply #11 on: January 25, 2003, 01:25:12 AM »

Oh, and I meant 41 mb, not gb
Logged

Jeroen

  • Occasional poster
  • **
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 51
  • I'm a llama!
    • View Profile
Re:Problem
« Reply #12 on: January 27, 2003, 01:50:30 PM »

Hehehe now THAT would be a big tutorial.
"Engine....10 mb.....Tutorial 41 GB."..... hehehe.
Logged

therealmoondevil

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 11
  • (C)2003 Rhino productions.
    • View Profile
Re:Problem
« Reply #13 on: January 27, 2003, 08:00:26 PM »

He jeroen !

dat zijn toch geen leuke grapjes !

Maar 41gb aan uitleg zou leuk zijn , vooral voor de download !

Therealmoondevil

Rhino productions
Logged
Houston , houston ... we got serious trouble over here.

Jeroen

  • Occasional poster
  • **
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 51
  • I'm a llama!
    • View Profile
Re:Problem
« Reply #14 on: January 28, 2003, 09:06:50 PM »

Hey Therealmoondevil,

Hebbie eingelijk screenshotjes van je game?
Logged

therealmoondevil

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 11
  • (C)2003 Rhino productions.
    • View Profile
Re:Problem
« Reply #15 on: January 29, 2003, 08:44:11 AM »

Ik heb ze wel, maar ik wil ze pas laten zien tesamen met de website

Het word een tekenfilmachtig spel met actie scenes.

hoe is het trouwens met unnamed joe ?

Veel werk ingestopt heb ik gezien , echt mooi !

Therealmoondevil

P.S. : sorry jan , that we speak dutch here (only for this post)
Logged
Houston , houston ... we got serious trouble over here.

Mnemonic

  • WME developer
  • Administrator
  • Addicted to WME forum
  • *
  • Karma: 41
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5677
    • View Profile
    • Dead:Code Site
Re:Problem
« Reply #16 on: January 30, 2003, 03:30:50 PM »

P.S. : sorry jan , that we speak dutch here (only for this post)

No problem. Just don't expect me to join the discussion ;)
Logged
Yes, I do have a twitter account
Please don't send me technical questions in private messages, use the forum. ::wave

Anonymous Person

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 12
  • I am glad to not be a Llama
    • View Profile
Re:Problem
« Reply #17 on: February 01, 2003, 05:20:26 AM »

How come nobody is trying to fix my problem, I would like a working game engine.
-Anonymous Person
Logged

Mnemonic

  • WME developer
  • Administrator
  • Addicted to WME forum
  • *
  • Karma: 41
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5677
    • View Profile
    • Dead:Code Site
Re:Problem
« Reply #18 on: February 02, 2003, 04:12:38 PM »

That's not true. I'm constantly working on improving the engine. Currently I'm doing extensive changes to the rendering subsystem (TGA/alpha channel support, texture caching, support for older videocards) so hopefully the next engine build will be more tolerant to different hardware configurations, including yours. Sorry if it takes longer than you've expected but I can only work on WME at the weekends :(
Logged
Yes, I do have a twitter account
Please don't send me technical questions in private messages, use the forum. ::wave

Anonymous Person

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 12
  • I am glad to not be a Llama
    • View Profile
Re:Problem
« Reply #19 on: February 17, 2003, 04:45:12 PM »

I bought a new video card & hard drive and hopefully wintermute will work now.
Logged

Anonymous Person

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 12
  • I am glad to not be a Llama
    • View Profile
Re:Problem
« Reply #20 on: February 17, 2003, 05:21:17 PM »

It works now.
Logged

Mnemonic

  • WME developer
  • Administrator
  • Addicted to WME forum
  • *
  • Karma: 41
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5677
    • View Profile
    • Dead:Code Site
Re:Problem
« Reply #21 on: February 17, 2003, 06:41:44 PM »

Excellent! Thank you, that's a great news. I started to think that I'm stupid  ;)
Logged
Yes, I do have a twitter account
Please don't send me technical questions in private messages, use the forum. ::wave
Pages: 1 2 [All]
 

Page created in 0.618 seconds with 22 queries.