Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

IRC channel - server: waelisch.de  channel: #wme (read more)

Author Topic: Skladanie scény  (Read 3248 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

NAItReIN

  • Guest
Skladanie scény
« on: September 15, 2006, 10:25:03 AM »

Zdravím,

pri skladaní scén a ich následnom testovaní narážam na jeden problém, ktorý môže byť pre niekoho úplne nepodstatný, ale m
« Last Edit: September 15, 2006, 10:27:22 AM by NAItReIN »
Logged

Mnemonic

  • WME developer
  • Administrator
  • Addicted to WME forum
  • *
  • Karma: 41
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5679
    • View Profile
    • Dead:Code Site
Re: Skladanie scény
« Reply #1 on: September 15, 2006, 02:19:05 PM »

Je nejaky duvod, proc ten blokovany region nepokryva celou postel? To by vyresilo tvuj problem, rekl bych.
Logged
Yes, I do have a twitter account
Please don't send me technical questions in private messages, use the forum. ::wave

Mnemonic

  • WME developer
  • Administrator
  • Addicted to WME forum
  • *
  • Karma: 41
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5679
    • View Profile
    • Dead:Code Site
Re: Skladanie scény
« Reply #2 on: September 15, 2006, 02:22:12 PM »

Krom toho ten region "floor" by mel zhruba pokryvat oblast, po ktere se da chodit, takhle ti postava muze chodit po zdi a tak..
Logged
Yes, I do have a twitter account
Please don't send me technical questions in private messages, use the forum. ::wave

hanser

  • Regular poster
  • ***
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 216
  • Life is yet simple - over and over...
    • View Profile
    • First Reality developers studio
Re: Skladanie scény
« Reply #3 on: September 15, 2006, 02:35:18 PM »

Myslim, ze zcela nechapes principy blokovacich regionu. Prepokladam, ze jsi chtel postave zabranit, aby mohla chodit v prostoru postele a stolicky, resp. ani za ni, protoze tam je zed. Jenze region, tak jak mas ted tak urcite nefunguje.

Urcite nejdriv zacni regionem "floor" a jak rikal Mnemonic, nastav ho jen na ta mista, kde podlaha vicemene je. Az potom davej blok regiony na mista, kam nechces postavu pustit a uplne nakonec rozmisti waipointy.
Logged
Dobri umelci kopiruji, ti nejlepsi kradou.
- mj. Steve Jobs & Bill Gates

NAItReIN

  • Guest
Re: Skladanie scény
« Reply #4 on: September 15, 2006, 02:37:34 PM »

Mne sa jedná iba o to, že keď kliknem kdekoľvek na scénu, chcem, aby tam tá postava išla, resp. aby sa hýbala.
Logged

metamorphium

  • Global Moderator
  • Addicted to WME forum
  • *
  • Karma: 12
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1511
  • Vampires!
    • View Profile
    • CBE  software s.r.o.
Re: Skladanie scény
« Reply #5 on: September 15, 2006, 04:46:18 PM »

precti si poradne co Mnemonic a hanser pisi. Je to stejne, jako u sceny, kterou jsem Ti opravoval.

1. nadefinuj si walk a presvedci se, ze postava vsude chodi
2. nadefinuj block a walk points a presvedci se, ze postava vsude chodi.

neni to zadna alchymie.

Dulezite je nedelat block objekty pres celou scenu, ale opravdu na vyblokovani mist, kam postava nemuze.
Taky se nesnaz delat jeden hyperslozity block region. Radsi vice mensich.

A hlavne se presvedci, ze postava na zacatku nestoji v block regionu. Pak se prirozene nepohne.

Snad to pomuze.
Logged
J.U.L.I.A. Enhanced Edition, Vampires!, J.U.L.I.A., J.U.L.I.A. Untold, Ghost in the Sheet

Stanley

  • Occasional poster
  • **
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 61
    • View Profile
    • http://www.tjeststudio.cz
Re: Skladanie scény
« Reply #6 on: September 15, 2006, 07:26:17 PM »

No nechápu proč to tak děláš, když ve tvém případě blocked nemusíš používat!



Modrá: Je to floor a postava může všude v tomto regionu chodit.
Zelená: Tam už se vyskytuješ za floorem a v tom případě tam postava nepůjde, když nemá počem jít.  :)
Do 3D geometrie si 'walk' můžeš hodit všude...
« Last Edit: September 15, 2006, 07:37:50 PM by Stanley »
Logged

NAItReIN

  • Guest
Re: Skladanie scény
« Reply #7 on: September 16, 2006, 04:15:07 PM »

Díky za rady. Prečo som to tak robil? Mal som jedno demo, ktoré bolo vo WME, a bolo to riešené práve takým sposobom. Teraz si už geometriu upravujem tak, aby som sa vyhol použivaniu blokovaných regionov.
Logged
 

Page created in 0.184 seconds with 24 queries.