Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This forum provides RSS feed. To query recent posts use this url. More...


Pages: 1 2 3 [All]

Author Topic: New game.....  (Read 23170 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Kresli

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 30
    • View Profile
New game.....
« on: May 19, 2007, 10:31:06 AM »

Ahoj,
rozhodla jsem se že si taky vytvořím adventuru a už mám hotový scénář, dneska večer se chystám pustit i do WME. Bude to adventura o pirátech ( trošku z Karibiku )a chtěla bych se zeptat, co si o tom myslíte.

Popis: Hlavní postava nyní přebývá na lodi kapitána Felonyho, který ho ,,vyzvedl" z jeho potápějící se lodi a od té doby rekvíruje hlavní postava Jack spolu s Felonym. Jednoho dne však dojde Felonymu trpělivost a vysadí Jacka na osamělý ostrov. Jack se z něj rozhodne rychle dostat, zničit Felonyho a získat jeho loď, ale na jeho adventure cestě se objeví spousta komplikací.
prosím pište co si o tom kusu story myslíte.. :)
Logged
Never say something doesn´t work because always an idiot doesn´t know that it doesn´t work and he´ll do it. :D

metamorphium

  • Global Moderator
  • Addicted to WME forum
  • *
  • Karma: 12
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1511
  • Vampires!
    • View Profile
    • CBE  software s.r.o.
Re: New game.....
« Reply #1 on: May 20, 2007, 09:11:32 AM »

co to prosím znamená rekvírovat? :)

(slovník cizích slov uvádí "zabírat, vymáhat v období nouze, zejm. války", což mi nějak k tomu, co tam spolu dělají nesedí)

Jinak držím palce!
Logged
J.U.L.I.A. Enhanced Edition, Vampires!, J.U.L.I.A., J.U.L.I.A. Untold, Ghost in the Sheet

Kresli

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 30
    • View Profile
Re: New game.....
« Reply #2 on: May 20, 2007, 09:59:44 AM »

co to prosím znamená rekvírovat? :)

(slovník cizích slov uvádí "zabírat, vymáhat v období nouze, zejm. války", což mi nějak k tomu, co tam spolu dělají nesedí)

Jinak držím palce!

rekvírovat - krást, loupit... :) a ještě bych chtěla  poprosit jestli byste mi někdo nedoporučil nějaký grafický program, zkouším je a zatím se mi líbí jen PhotoFiltre - na 3D nemám chuť takže Blender asi ne ;D
« Last Edit: May 20, 2007, 10:04:27 AM by Kresli »
Logged
Never say something doesn´t work because always an idiot doesn´t know that it doesn´t work and he´ll do it. :D

metamorphium

  • Global Moderator
  • Addicted to WME forum
  • *
  • Karma: 12
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1511
  • Vampires!
    • View Profile
    • CBE  software s.r.o.
Re: New game.....
« Reply #3 on: May 20, 2007, 11:43:28 AM »

Pokud nechceš investovat, asi bych doporučil Gimp, ale máme zde na fóru poměrně dobrý thread, ve kterém nalezneš seznam
použitelného software, který je buď freeware nebo shareware.

http://forum.dead-code.org/index.php?topic=998.0
Logged
J.U.L.I.A. Enhanced Edition, Vampires!, J.U.L.I.A., J.U.L.I.A. Untold, Ghost in the Sheet

Kresli

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 30
    • View Profile
Re: New game.....
« Reply #4 on: May 20, 2007, 04:52:51 PM »

díky za tip, ten Gimp jsem zkoušela už ráno ale nešel napadlo mně jestli to není protože jsem ho jednou už měla a odinstalovala ale pak blik cvak příjem musím mít ty knihovny či co takže už to funguje díky ::rock
  :)
Logged
Never say something doesn´t work because always an idiot doesn´t know that it doesn´t work and he´ll do it. :D

Kresli

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 30
    • View Profile
Problém s Net Framework
« Reply #5 on: May 24, 2007, 05:07:54 PM »

Prohlížela jsem si složku WME DevKit a narazila jsem na StringTable Manager ale nefungoval a chtěla jsem to tedy přeinstalovat. Na začátku instalace se objevilo abych navštívila stránky NET Framework na stránkách Microsoftu. Musím tam ten program nebo co to je mít? A pokud to WME potřebuje, neudělá tenhle program něco s Windowsama?
Logged
Never say something doesn´t work because always an idiot doesn´t know that it doesn´t work and he´ll do it. :D

Mnemonic

  • WME developer
  • Administrator
  • Addicted to WME forum
  • *
  • Karma: 41
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5679
    • View Profile
    • Dead:Code Site
Re: New game.....
« Reply #6 on: May 24, 2007, 06:02:42 PM »

.NET Framework je platforma primo od Microsoftu, takze s Windowsama by nic udelat nemela :) Dokonce novejsi verze Windows uz ji obsahuji primo v sobe.
Z WME nastroju potrebuje .NET Framework jen String Table Manager a ladici konzola. Ty, jako zacatecnik, se asi bez techhle dvou nastroju obejdes, takze jestli nechces, tak .NET Framework instalovat nemusis (zatim).
Logged
Yes, I do have a twitter account
Please don't send me technical questions in private messages, use the forum. ::wave

Kresli

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 30
    • View Profile
Re: New game.....
« Reply #7 on: May 24, 2007, 08:07:06 PM »

.NET Framework je platforma primo od Microsoftu, takze s Windowsama by nic udelat nemela :) Dokonce novejsi verze Windows uz ji obsahuji primo v sobe.
Z WME nastroju potrebuje .NET Framework jen String Table Manager a ladici konzola. Ty, jako zacatecnik, se asi bez techhle dvou nastroju obejdes, takze jestli nechces, tak .NET Framework instalovat nemusis (zatim).
Takže pokud chci kecací trochu akční středně dlouhou adventuru obejdu se bez toho? :)
Logged
Never say something doesn´t work because always an idiot doesn´t know that it doesn´t work and he´ll do it. :D

Kresli

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 30
    • View Profile
Question..
« Reply #8 on: May 24, 2007, 08:11:42 PM »


Jo a ještě jedna malinká otázka - kolik otázek týdně je pro vás únosných? ;D já jen aby vám ze mně nevstávaly hrůzou vlasy na hlavě? :D
Logged
Never say something doesn´t work because always an idiot doesn´t know that it doesn´t work and he´ll do it. :D

Kresli

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 30
    • View Profile
Postava skript
« Reply #9 on: May 27, 2007, 09:37:58 AM »

Prosím když chci aby se vedlejší postava v intru pohybovala jen doleva a doprava můžu použít tenhle skript?


; $EDITOR_PROJECT_ROOT_DIR$ ..\..\..\

ACTOR {
  NAME = "pirate"
  CAPTION=""
  SCALABLE = TRUE
  INTERACTIVE = FALSE
  X = 400
  Y = 460
  SCRIPT="actors\pirate\pirate.script"

  FONT = "fonts\outline_red.font"
;-------------------------------------------------------------------------------
  WALK {
    SPRITESET {
      LEFT       = "actors\pirate\ll\walk.sprite"
      RIGHT      = "actors\pirate\rr\walk.sprite"
   
    }
  }
}
Logged
Never say something doesn´t work because always an idiot doesn´t know that it doesn´t work and he´ll do it. :D

Mnemonic

  • WME developer
  • Administrator
  • Addicted to WME forum
  • *
  • Karma: 41
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5679
    • View Profile
    • Dead:Code Site
Re: New game.....
« Reply #10 on: May 27, 2007, 11:26:06 AM »

Ano, neni nutne definovat vsech osm smeru pro chuzi, staci aspon jeden. Nicmene asi budes muset taky definovat minimalne jeden smer pro animaci otaceni a stani na miste.
Logged
Yes, I do have a twitter account
Please don't send me technical questions in private messages, use the forum. ::wave

Kresli

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 30
    • View Profile
Re: New game.....
« Reply #11 on: May 27, 2007, 07:59:10 PM »

Ano, neni nutne definovat vsech osm smeru pro chuzi, staci aspon jeden. Nicmene asi budes muset taky definovat minimalne jeden smer pro animaci otaceni a stani na miste.
Díky ale to teda bude práce...když si jen přestavím těch postav které kreslím jen tak z ničeho..jsem byla plná optimismu že to stihnu v polovině léta a teď ..:-\
Logged
Never say something doesn´t work because always an idiot doesn´t know that it doesn´t work and he´ll do it. :D

metamorphium

  • Global Moderator
  • Addicted to WME forum
  • *
  • Karma: 12
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1511
  • Vampires!
    • View Profile
    • CBE  software s.r.o.
Re: New game.....
« Reply #12 on: May 27, 2007, 09:47:40 PM »

musim Te zklamat. Je jen malo cinnosti, ktere zerou cas vic nez vyvoj pocitacove hry. Na druhou stranu to ale stoji za to. ;)
Logged
J.U.L.I.A. Enhanced Edition, Vampires!, J.U.L.I.A., J.U.L.I.A. Untold, Ghost in the Sheet

Kresli

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 30
    • View Profile
Re: New game.....
« Reply #13 on: May 28, 2007, 01:41:54 PM »

musim Te zklamat. Je jen malo cinnosti, ktere zerou cas vic nez vyvoj pocitacove hry. Na druhou stranu to ale stoji za to. ;)
to věřím  :D rozhodně se do toho pouštím...WME je úžasný program...už to mám docela projetý co a jak (tak nějak přibližně  :)) akorát nemám tušení jak udělám exe soubor a ten pak zabalím do instalace? ???
Logged
Never say something doesn´t work because always an idiot doesn´t know that it doesn´t work and he´ll do it. :D

metamorphium

  • Global Moderator
  • Addicted to WME forum
  • *
  • Karma: 12
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1511
  • Vampires!
    • View Profile
    • CBE  software s.r.o.
Re: New game.....
« Reply #14 on: May 28, 2007, 07:45:01 PM »

Kdyz chces hotovou hru, musis ji zkompilovat. Na to slouzi v Project Manageru klavesa F7. Ta vytvori v adresari packages hotovou spustitelnou hru. ;)
Logged
J.U.L.I.A. Enhanced Edition, Vampires!, J.U.L.I.A., J.U.L.I.A. Untold, Ghost in the Sheet

Mnemonic

  • WME developer
  • Administrator
  • Addicted to WME forum
  • *
  • Karma: 41
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5679
    • View Profile
    • Dead:Code Site
Re: New game.....
« Reply #15 on: May 29, 2007, 07:25:30 AM »

A instalator musis vytvorit pomoci nejakeho externiho programu, treba Inno Setup je velice jednoduchy na obsluhu (aspon dokud cloveku staci jednoducha instalace :))
Logged
Yes, I do have a twitter account
Please don't send me technical questions in private messages, use the forum. ::wave

Kresli

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 30
    • View Profile
Re: New game.....
« Reply #16 on: May 29, 2007, 02:33:50 PM »

A instalator musis vytvorit pomoci nejakeho externiho programu, treba Inno Setup je velice jednoduchy na obsluhu (aspon dokud cloveku staci jednoducha instalace :))

děkuju ten je fakt easy  :), ale asi vás trochu naštvu protože se mi technický problém :'( tak prosím o pomoc (já vím že jsem hrozná ale opravdu se mi to nedaří vyřešit, tak se vás ještě jednou pokusím zneužít :-\)

Když jsem si nainstalovala WME, tak se mi při ,,Run game" spouštěla celá obrazovka. Pak jsem ale WME přeinstalovala a od té doby se mi spouští hra asi jen přes 75% monitoru a přitom jsem nic od toho přeinstalování neměnila - width 800 heigh 600, scene wiewport fullscreen, prostě nemůžu přijít jak to vrátit do původního stavu. A když si udělám instalaci v tomhle prográmku tak se hra potom taky zapíná jen na ty 3/4 monitoru. Jak to mám udělat? :'(

a díky za tu instalaci :)
Logged
Never say something doesn´t work because always an idiot doesn´t know that it doesn´t work and he´ll do it. :D

Mnemonic

  • WME developer
  • Administrator
  • Addicted to WME forum
  • *
  • Karma: 41
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5679
    • View Profile
    • Dead:Code Site
Re: New game.....
« Reply #17 on: May 29, 2007, 03:07:18 PM »

Tim myslis, ze se ti hra spousti v okne? To se da nastavit v tom nastavovacim okne pri spousteni hry, je tam zaskrtavatko, neco jako "run in window".
Logged
Yes, I do have a twitter account
Please don't send me technical questions in private messages, use the forum. ::wave

Kresli

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 30
    • View Profile
Re: New game.....
« Reply #18 on: May 29, 2007, 04:13:10 PM »

Tim myslis, ze se ti hra spousti v okne? To se da nastavit v tom nastavovacim okne pri spousteni hry, je tam zaskrtavatko, neco jako "run in window".
Aha, už to vidim a jde to, asi jsem to nějak omylem zaškrtla. Moc díky ::thumbup
Logged
Never say something doesn´t work because always an idiot doesn´t know that it doesn´t work and he´ll do it. :D

Kresli

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 30
    • View Profile
Palma
« Reply #19 on: June 03, 2007, 06:05:49 PM »

Chtela bych se zeptat, kdyz si zapnu SceneEdit a tam uz mám pripravené pozadí ostrova a na tom ostrove je palma, jak se zbavím takového grafického problémku? Kdyz kliknu Add Sprite Entity, napísu Name, Caption a nahraju si ze slozky Scenes/room sprite palmy, dám ji tam, tak se mi obtáhne jakousi cárkovanou hranicí a nejde to zamaskovat. Tu palmu nemám obtazenou cernou barvou jak je tomu ve wme_demo u predmetů. Je to spatne nebo proc se mi to takhle obtáhne? Prosím pomozte pokud víte, uz si s tím lámu hlavu hodinu a půl a porád na to nemůzu prijít.
--- po ctyrech hodinach ---
Uz to mám!!
« Last Edit: June 04, 2007, 02:34:15 PM by Kresli »
Logged
Never say something doesn´t work because always an idiot doesn´t know that it doesn´t work and he´ll do it. :D

Mnemonic

  • WME developer
  • Administrator
  • Addicted to WME forum
  • *
  • Karma: 41
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5679
    • View Profile
    • Dead:Code Site
Re: New game.....
« Reply #20 on: June 04, 2007, 05:08:50 PM »

A cim to bylo?
Logged
Yes, I do have a twitter account
Please don't send me technical questions in private messages, use the forum. ::wave

Kresli

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 30
    • View Profile
Re: New game.....
« Reply #21 on: June 04, 2007, 06:39:37 PM »

A cim to bylo?
Vzdycky jsem si tu palmu nakreslila na background scény, potom jsem jí vyrízla a bílý pozadí po oríznutí jsem vyplnila tou růzovou barvou ale mezi tou palmou a růzovou barvou vznikla osklivá bílá ctvereckovaná hranice, která byla viditelná hlavne ve Scene Editu a nesla zabarvit (je to divné ale opravdu to neslo). Po tech ctyrech hodinách zoufalých pokusů jsem zkusila to vyríznout a zkopírovat na růzové pozadí (ne na bílé a zabarvovat). Je to mnohem lepsí, ale ted jak na to koukám tam mám slabou růzovou vrsticku :D ale toho uz se mi to jednou povedlo zbavit u postavy tak to snad zvládnu znova, snad jsi z toho neco pochopil  :).
« Last Edit: June 04, 2007, 06:41:30 PM by Kresli »
Logged
Never say something doesn´t work because always an idiot doesn´t know that it doesn´t work and he´ll do it. :D

Kresli

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 30
    • View Profile
Dokumentace
« Reply #22 on: June 10, 2007, 11:54:30 AM »

A mam jeste jeden dotazík, stáhla jsem si tu dokumentace scene_tutorial. Je úzasná a chtela bych se zeptat jestli
existuje pokracování, protoze je v ní 2x odkaz na nejakou dalsí o skriptech. Cetla jsem si ve wiki o skriptech od metamorphium a to je taky great akorát nemůzu prijít na prechod do dalsí cény. Můj skript vypadá takto:

#include "scripts\base.inc"


////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
//on "event"
//{
//  ...
//}
on "LeftClick"
{
  GoToObject;
  Game.ChangeScene("scenes\Island02\Island02.scene");

a WME píse Error. Zkusila jsem vsechny mozný jako treba:

#include "scripts\base.inc"


////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
//on "event"
//{
//  ...
//}
on "LeftClick"
{
  GoToObject;
  Game.ChangeScene("scenes\Island02\Island02.scene");
on "LeftDoubleClick" {
 

  actor.GoToObjectAsync(this);
  Sleep(500);
  Game.ChangeScene("scenes\Island02\Island02.scene");

inspirováno dvermi wme_dema. Ty skripty mi vázne nejdou, prosím poradte.
Logged
Never say something doesn´t work because always an idiot doesn´t know that it doesn´t work and he´ll do it. :D

Mnemonic

  • WME developer
  • Administrator
  • Addicted to WME forum
  • *
  • Karma: 41
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5679
    • View Profile
    • Dead:Code Site
Re: New game.....
« Reply #23 on: June 10, 2007, 11:58:59 AM »

Ty slozene zavorky ohranicuji blok prikazu. Takze kdyz ten blok otevres, musis ho tady uzavrit.

Code: [Select]
on "LeftClick"
{
  GoToObject;
  Game.ChangeScene("scenes\Island02\Island02.scene");
}

Nebo aspon jsem to tak pochopil, ze ho uzavreny nemas.
Co se tyce dokumentace, zbytek je bohuzel stale jen v anglictine.
Logged
Yes, I do have a twitter account
Please don't send me technical questions in private messages, use the forum. ::wave

Kresli

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 30
    • View Profile
Re: New game.....
« Reply #24 on: June 10, 2007, 05:25:17 PM »

Ty slozene zavorky ohranicuji blok prikazu. Takze kdyz ten blok otevres, musis ho tady uzavrit.

Code: [Select]
on "LeftClick"
{
  GoToObject;
  Game.ChangeScene("scenes\Island02\Island02.scene");
}

Nebo aspon jsem to tak pochopil, ze ho uzavreny nemas.
Co se tyce dokumentace, zbytek je bohuzel stale jen v anglictine.

Bohuzel porad hlasí chybu...ten skript mám u entity regionu, nemuze to být tím?
« Last Edit: June 10, 2007, 05:40:08 PM by Kresli »
Logged
Never say something doesn´t work because always an idiot doesn´t know that it doesn´t work and he´ll do it. :D

Mnemonic

  • WME developer
  • Administrator
  • Addicted to WME forum
  • *
  • Karma: 41
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5679
    • View Profile
    • Dead:Code Site
Re: New game.....
« Reply #25 on: June 10, 2007, 05:38:07 PM »

Ale *jakou* chybu?
Logged
Yes, I do have a twitter account
Please don't send me technical questions in private messages, use the forum. ::wave

Kresli

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 30
    • View Profile
Re: New game.....
« Reply #26 on: June 10, 2007, 05:39:38 PM »

Ale *jakou* chybu?
GotoObject is referenced but not defined. Snazila jsem se zadat neco do Walk to, ale porád nic.
« Last Edit: June 10, 2007, 05:42:42 PM by Kresli »
Logged
Never say something doesn´t work because always an idiot doesn´t know that it doesn´t work and he´ll do it. :D

Mnemonic

  • WME developer
  • Administrator
  • Addicted to WME forum
  • *
  • Karma: 41
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5679
    • View Profile
    • Dead:Code Site
Re: New game.....
« Reply #27 on: June 10, 2007, 08:32:20 PM »

Aha, uz to vidim. Napis tam:

actor.GoToObject(this);

"this" je ten objekt, na ktery hrac kliknul. Takze ten prikaz znamena neco jako "postava ma dojit ke kliknutemu objektu". V dokumentaci je v tomhle trochu zmatek, protoze driv se to delalo jinak, ale ted se to dela timhle prikazem, a to kam ma postava dojit se nastavuje pohodlne primo ve SceneEditu.
Logged
Yes, I do have a twitter account
Please don't send me technical questions in private messages, use the forum. ::wave

Kresli

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 30
    • View Profile
Re: New game.....
« Reply #28 on: June 11, 2007, 04:44:38 PM »

Aha, uz to vidim. Napis tam:

actor.GoToObject(this);

"this" je ten objekt, na ktery hrac kliknul. Takze ten prikaz znamena neco jako "postava ma dojit ke kliknutemu objektu". V dokumentaci je v tomhle trochu zmatek, protoze driv se to delalo jinak, ale ted se to dela timhle prikazem, a to kam ma postava dojit se nastavuje pohodlne primo ve SceneEditu.
Super, moc díky uz presel do dalsí cásti ostrova. :)

A navíc už jsem vyresila ten problém s růzovou vrstvickou na spritech - nikdy nemejte v zadnem programu zaskrtnuté automatické vyhlazování protoze jinak se ta růzová ,,vpije" do vasich veci a je to potom velmi nevzhledne ve hre ;).
« Last Edit: June 11, 2007, 08:46:49 PM by Kresli »
Logged
Never say something doesn´t work because always an idiot doesn´t know that it doesn´t work and he´ll do it. :D

metamorphium

  • Global Moderator
  • Addicted to WME forum
  • *
  • Karma: 12
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1511
  • Vampires!
    • View Profile
    • CBE  software s.r.o.
Re: New game.....
« Reply #29 on: June 11, 2007, 11:12:11 PM »

doporucuju ukladat obrazky jako png s pruhlednosti. Pak Ti odpadne problem s ruzovou barvou a navic muzes pouzivat vyhlazovani do syta. :)
Logged
J.U.L.I.A. Enhanced Edition, Vampires!, J.U.L.I.A., J.U.L.I.A. Untold, Ghost in the Sheet

Kresli

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 30
    • View Profile
Re: New game.....
« Reply #30 on: June 12, 2007, 04:56:33 PM »

doporucuju ukladat obrazky jako png s pruhlednosti. Pak Ti odpadne problem s ruzovou barvou a navic muzes pouzivat vyhlazovani do syta. :)

A jak udelat pruhlednost? Je pravda, ze ted mam postavu a predmety takovy ,,okousany" a bohuzel GIMP a jemu podobne graficke editory s milionem funkci moc neovladam.
Logged
Never say something doesn´t work because always an idiot doesn´t know that it doesn´t work and he´ll do it. :D

Mnemonic

  • WME developer
  • Administrator
  • Addicted to WME forum
  • *
  • Karma: 41
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5679
    • View Profile
    • Dead:Code Site
Re: New game.....
« Reply #31 on: June 13, 2007, 08:48:54 AM »

Vsechny pokrocilejsi graficke editory umoznuji editovat tzv. alfa kanal. To je skryta cernobila vrstva v obrazku, ktera udava pruhlednost. Je to vlastne cernobily obrazek, kde uroven sedi udava pruhlednost v kazdem bodu obrazku. Bohuzel to je tak vsechno, co ti k tomu jsem schopen rict. O neco vic informaci je ve Wikipedii, pripadne by se tu mohl rozpovidat nejaky grafik :)
Logged
Yes, I do have a twitter account
Please don't send me technical questions in private messages, use the forum. ::wave

Kresli

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 30
    • View Profile
Re: New game.....
« Reply #32 on: June 13, 2007, 11:10:21 AM »

Vsechny pokrocilejsi graficke editory umoznuji editovat tzv. alfa kanal. To je skryta cernobila vrstva v obrazku, ktera udava pruhlednost. Je to vlastne cernobily obrazek, kde uroven sedi udava pruhlednost v kazdem bodu obrazku. Bohuzel to je tak vsechno, co ti k tomu jsem schopen rict. O neco vic informaci je ve Wikipedii, pripadne by se tu mohl rozpovidat nejaky grafik :)

Ja jednoho znam takho sem zkusim pozvat  ::beer
Logged
Never say something doesn´t work because always an idiot doesn´t know that it doesn´t work and he´ll do it. :D

Kresli

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 30
    • View Profile
Re: New game.....
« Reply #33 on: June 13, 2007, 07:59:56 PM »

Nebo se da pekne pocist o vrstvach zde: http://docs.gimp.org/cs/gimp-dialogs-structure.html
Logged
Never say something doesn´t work because always an idiot doesn´t know that it doesn´t work and he´ll do it. :D

Kresli

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 30
    • View Profile
Bily font pisma
« Reply #34 on: June 21, 2007, 01:14:20 PM »

Prosim kde nastavit jakou barvou postava mluvi? (neumim to lepe pojmenovat) Kdyz moje postavicka mluvi, tak mluvi cervene a ja bych potrebovala bile. Prohledala jsem vsechny skripty ale nikde jsem to nenasla (asi prehlidla) ???
Logged
Never say something doesn´t work because always an idiot doesn´t know that it doesn´t work and he´ll do it. :D

Mnemonic

  • WME developer
  • Administrator
  • Addicted to WME forum
  • *
  • Karma: 41
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5679
    • View Profile
    • Dead:Code Site
Re: New game.....
« Reply #35 on: June 21, 2007, 03:40:59 PM »

V definici postavy (soubor neco.actor) je radek FONT = "cesta_k_fontu". Tady si prepis font na nejaky jiny, ktery chces pouzit.
Logged
Yes, I do have a twitter account
Please don't send me technical questions in private messages, use the forum. ::wave

Kresli

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 30
    • View Profile
Re: New game.....
« Reply #36 on: August 28, 2007, 01:06:48 PM »

Mam dotaz - chci vyrobit takovou miniadventurku, a intro v ni formou komiksu, ale nevim jak na to.. 0:)    Tak prosim porad Mnemonicu  :).
Logged
Never say something doesn´t work because always an idiot doesn´t know that it doesn´t work and he´ll do it. :D

Mnemonic

  • WME developer
  • Administrator
  • Addicted to WME forum
  • *
  • Karma: 41
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5679
    • View Profile
    • Dead:Code Site
Re: New game.....
« Reply #37 on: August 28, 2007, 02:02:53 PM »

To se da udelat ruzne. Ale rekneme nejjednodussi (a ne az tak programatorsky elegantni :)) reseni by bylo tohle:

Pro kazdy obrazek komiksu vytvor jednu scenu. V kazde scene bude jedna entita, ktera bude mit prirazen obrazek.
K te entite pripoj skript, ve kterem bude jen:

Code: WME Script
  1. on "LeftClick"
  2. {
  3.   Game.ChangeScene("cesta\k_dalsimu\obrazku.scene");
  4. }
  5.  
Logged
Yes, I do have a twitter account
Please don't send me technical questions in private messages, use the forum. ::wave

Kresli

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 30
    • View Profile
Re: New game.....
« Reply #38 on: August 28, 2007, 04:17:14 PM »

(a ne az tak programatorsky elegantni :)) reseni



Moc diky, mne to pripada elegantni dost  :D.
Logged
Never say something doesn´t work because always an idiot doesn´t know that it doesn´t work and he´ll do it. :D

Tinny

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 49
    • View Profile
Re: New game.....
« Reply #39 on: October 08, 2007, 08:19:34 PM »

Pirátské adventura z Karibiku? Tak to fandim a přeji ať se podaří  ::thumbup

Pro tohle téma mám nějak dětinskou slabost... před 6-8 lety jsem si sepsal dokonce dva zcela různé "pirátské" příběhy (nikoli scénáře, tj. hru jsem podle toho nikdy nedělal). Jeden spíš trochu robinsonský a druhý trochu ala "treasure run". Pak se objevila hra Ztracený ostrov a trochu mě nakrklo, že mi "vzali" jeden nápad (tak jsem jí říkal Zatracený ostrov  :D). A pak začla mánie s filmy s Piráty z Karibiku a tak jsem to hodil do šuplíku. Stejně bych to nebyl schopen nikdy naprogramovat a nakreslit.  ::hijack
« Last Edit: October 08, 2007, 08:28:42 PM by Tinny »
Logged

Kresli

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 30
    • View Profile
Re: New game.....
« Reply #40 on: April 19, 2008, 06:12:48 PM »

Pirátské adventura z Karibiku? Tak to fandim a přeji ať se podaří  ::thumbup

Pro tohle téma mám nějak dětinskou slabost... před 6-8 lety jsem si sepsal dokonce dva zcela různé "pirátské" příběhy (nikoli scénáře, tj. hru jsem podle toho nikdy nedělal). Jeden spíš trochu robinsonský a druhý trochu ala "treasure run". Pak se objevila hra Ztracený ostrov a trochu mě nakrklo, že mi "vzali" jeden nápad (tak jsem jí říkal Zatracený ostrov  :D). A pak začla mánie s filmy s Piráty z Karibiku a tak jsem to hodil do šuplíku. Stejně bych to nebyl schopen nikdy naprogramovat a nakreslit.  ::hijack

Mno ja uz to vzdala.. po par neuspesich s koncetinami piratu me to nakrklo tak, ze jsem s tim flakla (resp. vyhodila tu slozku) a sla radsi do kina na piraty z karibiku na konci sveta :) ted zase zacinam na necem novym a to uz nenecham krachnout, nevimproc ale adventura je muj sen...  ::slug ( fakt peknej smajl  :) ) to s tvou je teda skoda, neco ala treasure run by bodlo  :)
Logged
Never say something doesn´t work because always an idiot doesn´t know that it doesn´t work and he´ll do it. :D

!Errorcode!

  • Loader software
  • Regular poster
  • ***
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 132
  • www.loadersoftware.szm.com
    • View Profile
    • LOADER software
Re: New game.....
« Reply #41 on: April 20, 2008, 12:34:30 PM »

Ja som tiež pri vývoji hry AcX myslel že to vzdám, ale nešlo to :) Nakoniec som ju vidal a bol som rád...že som rád  ;D. Teraz len aby som vidal už dvojku  :D
Logged

Kresli

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 30
    • View Profile
Re: New game.....
« Reply #42 on: April 22, 2008, 01:40:13 PM »

Ja som tiež pri vývoji hry AcX myslel že to vzdám, ale nešlo to :) Nakoniec som ju vidal a bol som rád...že som rád  ;D. Teraz len aby som vidal už dvojku  :D

Mi vrtalo hlavou co to je AcX? :) Nakonec to skoncilo tak, ze to mam nainstalovane a rozehrane na compu a uz to resim :). Hodne stesti pri vyvoji dvojky  ::thumbup 0:)
Logged
Never say something doesn´t work because always an idiot doesn´t know that it doesn´t work and he´ll do it. :D

!Errorcode!

  • Loader software
  • Regular poster
  • ***
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 132
  • www.loadersoftware.szm.com
    • View Profile
    • LOADER software
Re: New game.....
« Reply #43 on: April 22, 2008, 08:25:24 PM »

DIKY!!! Som rád, že si aspo
Logged
Pages: 1 2 3 [All]
 

Page created in 0.182 seconds with 23 queries.