Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This forum provides RSS feed. To query recent posts use this url. More...


Pages: 1 [2] 3  All

Author Topic: New game.....  (Read 23173 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Mnemonic

  • WME developer
  • Administrator
  • Addicted to WME forum
  • *
  • Karma: 41
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5679
    • View Profile
    • Dead:Code Site
Re: New game.....
« Reply #15 on: May 29, 2007, 07:25:30 AM »

A instalator musis vytvorit pomoci nejakeho externiho programu, treba Inno Setup je velice jednoduchy na obsluhu (aspon dokud cloveku staci jednoducha instalace :))
Logged
Yes, I do have a twitter account
Please don't send me technical questions in private messages, use the forum. ::wave

Kresli

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 30
    • View Profile
Re: New game.....
« Reply #16 on: May 29, 2007, 02:33:50 PM »

A instalator musis vytvorit pomoci nejakeho externiho programu, treba Inno Setup je velice jednoduchy na obsluhu (aspon dokud cloveku staci jednoducha instalace :))

děkuju ten je fakt easy  :), ale asi vás trochu naštvu protože se mi technický problém :'( tak prosím o pomoc (já vím že jsem hrozná ale opravdu se mi to nedaří vyřešit, tak se vás ještě jednou pokusím zneužít :-\)

Když jsem si nainstalovala WME, tak se mi při ,,Run game" spouštěla celá obrazovka. Pak jsem ale WME přeinstalovala a od té doby se mi spouští hra asi jen přes 75% monitoru a přitom jsem nic od toho přeinstalování neměnila - width 800 heigh 600, scene wiewport fullscreen, prostě nemůžu přijít jak to vrátit do původního stavu. A když si udělám instalaci v tomhle prográmku tak se hra potom taky zapíná jen na ty 3/4 monitoru. Jak to mám udělat? :'(

a díky za tu instalaci :)
Logged
Never say something doesn´t work because always an idiot doesn´t know that it doesn´t work and he´ll do it. :D

Mnemonic

  • WME developer
  • Administrator
  • Addicted to WME forum
  • *
  • Karma: 41
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5679
    • View Profile
    • Dead:Code Site
Re: New game.....
« Reply #17 on: May 29, 2007, 03:07:18 PM »

Tim myslis, ze se ti hra spousti v okne? To se da nastavit v tom nastavovacim okne pri spousteni hry, je tam zaskrtavatko, neco jako "run in window".
Logged
Yes, I do have a twitter account
Please don't send me technical questions in private messages, use the forum. ::wave

Kresli

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 30
    • View Profile
Re: New game.....
« Reply #18 on: May 29, 2007, 04:13:10 PM »

Tim myslis, ze se ti hra spousti v okne? To se da nastavit v tom nastavovacim okne pri spousteni hry, je tam zaskrtavatko, neco jako "run in window".
Aha, už to vidim a jde to, asi jsem to nějak omylem zaškrtla. Moc díky ::thumbup
Logged
Never say something doesn´t work because always an idiot doesn´t know that it doesn´t work and he´ll do it. :D

Kresli

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 30
    • View Profile
Palma
« Reply #19 on: June 03, 2007, 06:05:49 PM »

Chtela bych se zeptat, kdyz si zapnu SceneEdit a tam uz mám pripravené pozadí ostrova a na tom ostrove je palma, jak se zbavím takového grafického problémku? Kdyz kliknu Add Sprite Entity, napísu Name, Caption a nahraju si ze slozky Scenes/room sprite palmy, dám ji tam, tak se mi obtáhne jakousi cárkovanou hranicí a nejde to zamaskovat. Tu palmu nemám obtazenou cernou barvou jak je tomu ve wme_demo u predmetů. Je to spatne nebo proc se mi to takhle obtáhne? Prosím pomozte pokud víte, uz si s tím lámu hlavu hodinu a půl a porád na to nemůzu prijít.
--- po ctyrech hodinach ---
Uz to mám!!
« Last Edit: June 04, 2007, 02:34:15 PM by Kresli »
Logged
Never say something doesn´t work because always an idiot doesn´t know that it doesn´t work and he´ll do it. :D

Mnemonic

  • WME developer
  • Administrator
  • Addicted to WME forum
  • *
  • Karma: 41
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5679
    • View Profile
    • Dead:Code Site
Re: New game.....
« Reply #20 on: June 04, 2007, 05:08:50 PM »

A cim to bylo?
Logged
Yes, I do have a twitter account
Please don't send me technical questions in private messages, use the forum. ::wave

Kresli

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 30
    • View Profile
Re: New game.....
« Reply #21 on: June 04, 2007, 06:39:37 PM »

A cim to bylo?
Vzdycky jsem si tu palmu nakreslila na background scény, potom jsem jí vyrízla a bílý pozadí po oríznutí jsem vyplnila tou růzovou barvou ale mezi tou palmou a růzovou barvou vznikla osklivá bílá ctvereckovaná hranice, která byla viditelná hlavne ve Scene Editu a nesla zabarvit (je to divné ale opravdu to neslo). Po tech ctyrech hodinách zoufalých pokusů jsem zkusila to vyríznout a zkopírovat na růzové pozadí (ne na bílé a zabarvovat). Je to mnohem lepsí, ale ted jak na to koukám tam mám slabou růzovou vrsticku :D ale toho uz se mi to jednou povedlo zbavit u postavy tak to snad zvládnu znova, snad jsi z toho neco pochopil  :).
« Last Edit: June 04, 2007, 06:41:30 PM by Kresli »
Logged
Never say something doesn´t work because always an idiot doesn´t know that it doesn´t work and he´ll do it. :D

Kresli

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 30
    • View Profile
Dokumentace
« Reply #22 on: June 10, 2007, 11:54:30 AM »

A mam jeste jeden dotazík, stáhla jsem si tu dokumentace scene_tutorial. Je úzasná a chtela bych se zeptat jestli
existuje pokracování, protoze je v ní 2x odkaz na nejakou dalsí o skriptech. Cetla jsem si ve wiki o skriptech od metamorphium a to je taky great akorát nemůzu prijít na prechod do dalsí cény. Můj skript vypadá takto:

#include "scripts\base.inc"


////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
//on "event"
//{
//  ...
//}
on "LeftClick"
{
  GoToObject;
  Game.ChangeScene("scenes\Island02\Island02.scene");

a WME píse Error. Zkusila jsem vsechny mozný jako treba:

#include "scripts\base.inc"


////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
//on "event"
//{
//  ...
//}
on "LeftClick"
{
  GoToObject;
  Game.ChangeScene("scenes\Island02\Island02.scene");
on "LeftDoubleClick" {
 

  actor.GoToObjectAsync(this);
  Sleep(500);
  Game.ChangeScene("scenes\Island02\Island02.scene");

inspirováno dvermi wme_dema. Ty skripty mi vázne nejdou, prosím poradte.
Logged
Never say something doesn´t work because always an idiot doesn´t know that it doesn´t work and he´ll do it. :D

Mnemonic

  • WME developer
  • Administrator
  • Addicted to WME forum
  • *
  • Karma: 41
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5679
    • View Profile
    • Dead:Code Site
Re: New game.....
« Reply #23 on: June 10, 2007, 11:58:59 AM »

Ty slozene zavorky ohranicuji blok prikazu. Takze kdyz ten blok otevres, musis ho tady uzavrit.

Code: [Select]
on "LeftClick"
{
  GoToObject;
  Game.ChangeScene("scenes\Island02\Island02.scene");
}

Nebo aspon jsem to tak pochopil, ze ho uzavreny nemas.
Co se tyce dokumentace, zbytek je bohuzel stale jen v anglictine.
Logged
Yes, I do have a twitter account
Please don't send me technical questions in private messages, use the forum. ::wave

Kresli

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 30
    • View Profile
Re: New game.....
« Reply #24 on: June 10, 2007, 05:25:17 PM »

Ty slozene zavorky ohranicuji blok prikazu. Takze kdyz ten blok otevres, musis ho tady uzavrit.

Code: [Select]
on "LeftClick"
{
  GoToObject;
  Game.ChangeScene("scenes\Island02\Island02.scene");
}

Nebo aspon jsem to tak pochopil, ze ho uzavreny nemas.
Co se tyce dokumentace, zbytek je bohuzel stale jen v anglictine.

Bohuzel porad hlasí chybu...ten skript mám u entity regionu, nemuze to být tím?
« Last Edit: June 10, 2007, 05:40:08 PM by Kresli »
Logged
Never say something doesn´t work because always an idiot doesn´t know that it doesn´t work and he´ll do it. :D

Mnemonic

  • WME developer
  • Administrator
  • Addicted to WME forum
  • *
  • Karma: 41
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5679
    • View Profile
    • Dead:Code Site
Re: New game.....
« Reply #25 on: June 10, 2007, 05:38:07 PM »

Ale *jakou* chybu?
Logged
Yes, I do have a twitter account
Please don't send me technical questions in private messages, use the forum. ::wave

Kresli

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 30
    • View Profile
Re: New game.....
« Reply #26 on: June 10, 2007, 05:39:38 PM »

Ale *jakou* chybu?
GotoObject is referenced but not defined. Snazila jsem se zadat neco do Walk to, ale porád nic.
« Last Edit: June 10, 2007, 05:42:42 PM by Kresli »
Logged
Never say something doesn´t work because always an idiot doesn´t know that it doesn´t work and he´ll do it. :D

Mnemonic

  • WME developer
  • Administrator
  • Addicted to WME forum
  • *
  • Karma: 41
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5679
    • View Profile
    • Dead:Code Site
Re: New game.....
« Reply #27 on: June 10, 2007, 08:32:20 PM »

Aha, uz to vidim. Napis tam:

actor.GoToObject(this);

"this" je ten objekt, na ktery hrac kliknul. Takze ten prikaz znamena neco jako "postava ma dojit ke kliknutemu objektu". V dokumentaci je v tomhle trochu zmatek, protoze driv se to delalo jinak, ale ted se to dela timhle prikazem, a to kam ma postava dojit se nastavuje pohodlne primo ve SceneEditu.
Logged
Yes, I do have a twitter account
Please don't send me technical questions in private messages, use the forum. ::wave

Kresli

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 30
    • View Profile
Re: New game.....
« Reply #28 on: June 11, 2007, 04:44:38 PM »

Aha, uz to vidim. Napis tam:

actor.GoToObject(this);

"this" je ten objekt, na ktery hrac kliknul. Takze ten prikaz znamena neco jako "postava ma dojit ke kliknutemu objektu". V dokumentaci je v tomhle trochu zmatek, protoze driv se to delalo jinak, ale ted se to dela timhle prikazem, a to kam ma postava dojit se nastavuje pohodlne primo ve SceneEditu.
Super, moc díky uz presel do dalsí cásti ostrova. :)

A navíc už jsem vyresila ten problém s růzovou vrstvickou na spritech - nikdy nemejte v zadnem programu zaskrtnuté automatické vyhlazování protoze jinak se ta růzová ,,vpije" do vasich veci a je to potom velmi nevzhledne ve hre ;).
« Last Edit: June 11, 2007, 08:46:49 PM by Kresli »
Logged
Never say something doesn´t work because always an idiot doesn´t know that it doesn´t work and he´ll do it. :D

metamorphium

  • Global Moderator
  • Addicted to WME forum
  • *
  • Karma: 12
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1511
  • Vampires!
    • View Profile
    • CBE  software s.r.o.
Re: New game.....
« Reply #29 on: June 11, 2007, 11:12:11 PM »

doporucuju ukladat obrazky jako png s pruhlednosti. Pak Ti odpadne problem s ruzovou barvou a navic muzes pouzivat vyhlazovani do syta. :)
Logged
J.U.L.I.A. Enhanced Edition, Vampires!, J.U.L.I.A., J.U.L.I.A. Untold, Ghost in the Sheet
Pages: 1 [2] 3  All
 

Page created in 0.155 seconds with 23 queries.