Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

For WME related articles and tutorials visit WME Resource Center.

Pages: [1] 2 3 4  All

Author Topic: Rozhovory  (Read 17288 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

michal

  • Guest
Rozhovory
« on: September 26, 2003, 01:45:11 AM »

Cau to jsem jeste ja:)Jak udelam v rozhovoru to ze kdyz kliknu na treba v rozhovrou na otazku   Game.AddResponse(1,"Dobr
Logged

michal

  • Guest
Re:Rozhovory
« Reply #1 on: September 26, 2003, 01:51:22 AM »

Tak to jsem jeste uz jsem na to prisel doufam,ze to je
global promena;
if (Game.AddResponce==1){
promena=true;
}

kdyby to vsak slo jeste jinak tak to napiste,budu rad za kazdy jiny zpusob.Ahoj
Logged

michal

  • Guest
Re:Rozhovory
« Reply #2 on: September 26, 2003, 02:31:15 AM »

teda responce.Jinak zkousel jsem neco jako    

if (Game.AddResponce==1)
{
Game.AddResponce(4,"Nova otazka");
}

ale kdyz kliknu na 1 otazku tak se tahle ve rhe nevytvori:(
Logged

Mnemonic

  • WME developer
  • Administrator
  • Addicted to WME forum
  • *
  • Karma: 41
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5679
    • View Profile
    • Dead:Code Site
Re:Rozhovory
« Reply #3 on: September 26, 2003, 08:59:04 AM »

Ty ses jeste vetsi sklerotik, nez ja, poslys ;) Vzdyt uz jsi to minimalne jednou delal u toho bezdomovce.

S tou globalni promennou jsi na dobry stope:

Game.AddResponse(1, "Odpoved 1");
Game.AddResponse(2, "Odpoved 2");
Game.AddResponse(3, "Odpoved 3");

var VybranaOdpoved = Game.GetResponse();

switch(VybranaOdpoved)
{
  case 1:
    // tady si nastavis tu svoji promennou
  break;

  case 2:
    // neco
  break;

  case 3:
    // neco jinyho
  break;
}

Logged
Yes, I do have a twitter account
Please don't send me technical questions in private messages, use the forum. ::wave

Kevinekss

  • Guest
Re:Rozhovory
« Reply #4 on: September 26, 2003, 02:44:40 PM »

ne,ne tohle ja chapu,ale jako chci rozsirir rozhovor.Cili dam priklad.Zeptam se naotazku cislo a bezdkomovec mi rekne neco dulezityho a tim padem se mi prida dalsi nova otazka ohledne toho co mi rekl:)Doufam,ze si me dobre pochopil:)
Logged

Mnemonic

  • WME developer
  • Administrator
  • Addicted to WME forum
  • *
  • Karma: 41
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5679
    • View Profile
    • Dead:Code Site
Re:Rozhovory
« Reply #5 on: September 26, 2003, 03:14:34 PM »

No takze nastavit promennou uz umime ;) tak proste zavolas AddResponse jenom kdyz je splnena nejaka podminka...

Game.AddResponse(1, "Odpoved 1");
Game.AddResponse(2, "Odpoved 2");
Game.AddResponse(3, "Odpoved 3");

if(NejakaPodminka) Game.AddResponse(4, "Odpoved 4");

Logged
Yes, I do have a twitter account
Please don't send me technical questions in private messages, use the forum. ::wave

michal

  • Guest
Re:Rozhovory
« Reply #6 on: September 26, 2003, 11:31:48 PM »

tak jsem to delal podobne a ted jenom zjistim ze kdyz byla vybrana otazka 2 terba tak promena   dialog se da true a pak overim if(dialog)
{
Game.AddResponse atd atd
Logged

michal

  • Guest
Re:Rozhovory
« Reply #7 on: September 27, 2003, 04:39:46 PM »

Jenomze je tady problem.

mam  promenou global vybral2; //ta pak jestli hrac vybral otazku dva
a pak
mam switch atd a u case 2 mam
case 2:
//hrac se tedy zepta
a rybar pak neco odpovi
rybar.Talk("Hm");
mluvilsnim=true; //da se na true
if(mluvilsnim==true) //kdyz je promena true tak pridej   novou Otazku
{
Game.AddResponse(4,"A nechtelo by to neco jinyho?");
}

No a ted kdyz to dam ve hre tak dam otazku dva po dokecani rybare se ale nova otazka neobjevi,objevi se az kdyz ukoncim rozhovor a pak ho zas zacnu.tak nevim potreboval bych to hned,jak rybar odpovi.Jinak ve wme demo se to resilo pres funkce co jsem videl jako ze se udela uplne jinej dialog,ale prijdo mi to zbytecny,na tohle.Tak kdyz nekdo vite tak zkuste pomoct.Diky.Cau
Logged

Mnemonic

  • WME developer
  • Administrator
  • Addicted to WME forum
  • *
  • Karma: 41
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5679
    • View Profile
    • Dead:Code Site
Re:Rozhovory
« Reply #8 on: September 27, 2003, 04:55:36 PM »

Pockej, to jsi me spatne pochopil. V tom tvym "case" jenom nastavis tu promennou. Ale vlastni pridani odpovedi bude na zacatku, tak kde pridavas vsechny ostatni.

Predpokladam, ze tam mas neco jako:

global Podminka;

while(BeziDialog)
{
  Game.AddResponse(1, "aaaa");
  Game.AddResponse(2, "bbbb");
  if(Podminka) Game.AddResponse(3, "cccc");

  var Odpoved = Game.GetResponse();

  switch(Odpoved)
  {
   ...
  }
}
« Last Edit: September 27, 2003, 04:56:11 PM by Mnemonic »
Logged
Yes, I do have a twitter account
Please don't send me technical questions in private messages, use the forum. ::wave

michal

  • Guest
Re:Rozhovory
« Reply #9 on: September 27, 2003, 05:43:15 PM »

Presne takhle to mam,jenom me nenapadlo ze kdyz to vlozim tam kam ty pises,tak se nemusim o nic starat,me fakt uz hrabe:)diky moc.Jinak jaktoze nejsi online icq,prace co?
Logged

michal

  • Guest
Re:Rozhovory
« Reply #10 on: September 27, 2003, 05:58:58 PM »

Jinak jeste jsem si vzpomnel hele mam proste tohle.Mam rybare,kterej kazdejch 5 sekund ma rict rybar.Talk("Nebere to,nebere to");
a pritom samozrejme hejbe pusou:)
a ted chci ze presne ze kdyz zacne mluvi tak se to vypise cili treba tech 5 sekund
cili jak bude to neco s tim
sleep ne?
ale jak to udelate ze kdyz to rekne tak aby to po 5 sekundach rekl znova?
dik

jak
Logged

Mnemonic

  • WME developer
  • Administrator
  • Addicted to WME forum
  • *
  • Karma: 41
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5679
    • View Profile
    • Dead:Code Site
Re:Rozhovory
« Reply #11 on: September 27, 2003, 06:20:05 PM »

Jednoduse ;) Rybari pripoj tenhle skript:

while(true)
{
  Sleep(5000);
  if(this.Ready) this.Talk("Nebere to,nebere to");
}


Bacha, musis mit posledni verzi, aby tohle fungovalo. Pokud nemas, tak "this" nahrad slovem "self". (this je objekt, jehoz skript zrovna bezi).
Ta podminka s tim Ready tam je proto, aby nerikal ze neberou, pokud s nim zrovna mluvis.
« Last Edit: September 27, 2003, 06:20:27 PM by Mnemonic »
Logged
Yes, I do have a twitter account
Please don't send me technical questions in private messages, use the forum. ::wave

Michal

  • Guest
Re:Rozhovory
« Reply #12 on: September 27, 2003, 07:16:28 PM »

Skveli to jsem presne chtel a jinak proc je za while (true)to byl jenom priklad?:)
Logged

Michal-SanDiego

  • Guest
Re:Rozhovory
« Reply #13 on: September 27, 2003, 07:26:46 PM »

Tak jsem to zkusil,ale ted kdyz na nej kliknu levmy jako kdyz s nim chci mluvit tak to nereaguje
Logged

Mnemonic

  • WME developer
  • Administrator
  • Addicted to WME forum
  • *
  • Karma: 41
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5679
    • View Profile
    • Dead:Code Site
Re:Rozhovory
« Reply #14 on: September 27, 2003, 08:52:37 PM »

To while(true) je takova finta, aby to behalo porad dokola. A pokud ti to nic nedela, je tam nejaka chyba. Podivej se do logu.
Logged
Yes, I do have a twitter account
Please don't send me technical questions in private messages, use the forum. ::wave
Pages: [1] 2 3 4  All
 

Page created in 0.326 seconds with 24 queries.