Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Forum rules - please read before posting, it can save you a lot of time.

Author Topic: Coloring a region  (Read 1755 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Catacomber

  • Supporter
  • Frequent poster
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 443
  • I love mice.
    • View Profile
    • Catacomber.com
Coloring a region
« on: June 25, 2009, 03:34:10 AM »

I have no problem changing the color of a sprite entity in a scene using make rgb.  But when I try to change a region's entity's color the same way, nothing happens.  The region entity is checked colorable (although it's grayed out) but nothing happens.  Any help is appreciated.  I can use a special effect to achieve the same thing I want to do with the coloring but I'd like to know why it's not happening via make rgb.  Thanks.
« Last Edit: June 25, 2009, 04:44:44 AM by Catacomber »
Logged
http://www.catacomber.com/
Code: WME Script
  1. Mnemonic is wonderful.
  2.  

Catacomber

  • Supporter
  • Frequent poster
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 443
  • I love mice.
    • View Profile
    • Catacomber.com
Re: Coloring a region
« Reply #1 on: June 25, 2009, 04:44:12 AM »

OK, I did a search on this and found out you can't color a region.  But I have a new question.

How do you set a sprite object's sprite to a certain frame of that sprite when you enter a scene

---and then change that sprite's frames to its normal frame sequence when you click on the sprite. 

So say you have a sprite with 3 frames, small explosion, medium explosion, large explosion.

When you enter the scene you want the sprite to show up as only small explosion.

But when you left click on the sprite entity, you want to see the whole sequence of the sprite going through small, medium and large explosion?  I've tried this a few different ways but have not been successful yet.
Logged
http://www.catacomber.com/
Code: WME Script
  1. Mnemonic is wonderful.
  2.  

Catacomber

  • Supporter
  • Frequent poster
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 443
  • I love mice.
    • View Profile
    • Catacomber.com
Re: Coloring a region
« Reply #2 on: June 25, 2009, 04:45:46 AM »

I can do this via set sprite and have two sprites.   :)  But can't I do it the other way? 

It's very easy via set sprite but just curious if there's another way.  :  )
« Last Edit: June 25, 2009, 04:54:40 AM by Catacomber »
Logged
http://www.catacomber.com/
Code: WME Script
  1. Mnemonic is wonderful.
  2.  

Mnemonic

  • WME developer
  • Administrator
  • Addicted to WME forum
  • *
  • Karma: 41
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5679
    • View Profile
    • Dead:Code Site
Re: Coloring a region
« Reply #3 on: June 25, 2009, 08:37:08 AM »

I think setting another sprite is the easiest way here. You probably could do that, by attaching a script to the sprite and changing current frame on-the-fly, but it would be bit of an overkill.
Logged
Yes, I do have a twitter account
Please don't send me technical questions in private messages, use the forum. ::wave

Catacomber

  • Supporter
  • Frequent poster
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 443
  • I love mice.
    • View Profile
    • Catacomber.com
Re: Coloring a region
« Reply #4 on: June 25, 2009, 04:46:14 PM »

Thanks, Mnemonic.  I set the sprite and it works very well.   ;)
Logged
http://www.catacomber.com/
Code: WME Script
  1. Mnemonic is wonderful.
  2.  
 

Page created in 0.214 seconds with 24 queries.