Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Forum rules - please read before posting, it can save you a lot of time.

Author Topic: Strange Crash When Playing Loaded Games  (Read 2688 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

donamin

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 27
    • View Profile
Strange Crash When Playing Loaded Games
« on: July 04, 2013, 06:59:11 AM »

Hi
i've just encountered a strange problem.
i have a script which deletes some nodes of scene after some specific events. It works perfectly in game.
But when i save & load game and try to continue the game, that script causes wme crash exactly when i it's time to delete those nodes.
And the interesting point is that this problem only occurs in scrolling scenes! in other scenes loaded games work perfectly too.
any ideas? :)
thanx
Logged

donamin

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 27
    • View Profile
Re: Strange Crash When Playing Loaded Games
« Reply #1 on: July 04, 2013, 07:01:56 AM »

and for the record, this is the wme crash report:

Code: [Select]
wme.exe caused a EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION in module wme.exe at 0023:0046B69A, CBGame::IsDirectXBound()+34842 byte(s)
EAX=00000000  EBX=00000001  ECX=00000000  EDX=00000000  ESI=00000000
EDI=FFFFFFFE  EBP=0018FA90  ESP=0018FA8C  EIP=0046B69A  FLG=00010246
CS=0023   DS=002B  SS=002B  ES=002B   FS=0053  GS=002B
Logged

donamin

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 27
    • View Profile
Re: Strange Crash When Playing Loaded Games
« Reply #2 on: July 05, 2013, 08:41:20 AM »

please help!
i checked it again.
Scene.DeleteLayer() & Layer.DeleteNode() functions are causes to this crash! but i don't know what to do!
Logged

Mnemonic

  • WME developer
  • Administrator
  • Addicted to WME forum
  • *
  • Karma: 41
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5681
    • View Profile
    • Dead:Code Site
Re: Strange Crash When Playing Loaded Games
« Reply #3 on: July 05, 2013, 08:48:42 AM »

From your description I don't understand whether you're deleting the nodes before or after saving/loading.
What WME version are you using?
Can you provide a minimal project reproducing the problem?
Logged
Yes, I do have a twitter account
Please don't send me technical questions in private messages, use the forum. ::wave

donamin

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 27
    • View Profile
Re: Strange Crash When Playing Loaded Games
« Reply #4 on: July 05, 2013, 09:17:45 AM »

Some nodes are added/deleted all over the game. So after saving/loading this happens to. But after loading this causes wme crash.
I'm using wme 1.10.1 beta version.
I'll try to provide a minimal project soon :)
until then, don't you have any ideas?
thanx
Logged

donamin

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 27
    • View Profile
Re: Strange Crash When Playing Loaded Games
« Reply #5 on: July 05, 2013, 10:57:04 AM »

Well, i have some good news and some bad news!
I switched wme back to version 1.9.1.
Crash problem after deleting nodes resolved, but now there's a new problem!
This scenario sometimes (i don't know exactly when!) causes wme to crash:

Play Game -> Save Game -> Load Game -> Continue Loaded Game -> Save Game Again -> Load Game Again

when wme is trying to load again for the second time, wme crashes sometime!
and again, this seems to be happening in scrolling scenes only!
Logged

metamorphium

  • Global Moderator
  • Addicted to WME forum
  • *
  • Karma: 12
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1511
  • Vampires!
    • View Profile
    • CBE  software s.r.o.
Re: Strange Crash When Playing Loaded Games
« Reply #6 on: July 23, 2013, 05:31:23 PM »

Old J.U.L.I.A. containing scrolling scenes sometimes crashes with 1.10.1 too. No layer / node deletion takes place. It's entirely random though like 1/10 saves and always after load. Saving works well...
Logged
J.U.L.I.A. Enhanced Edition, Vampires!, J.U.L.I.A., J.U.L.I.A. Untold, Ghost in the Sheet

Sothoth

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 29
    • View Profile
Re: Strange Crash When Playing Loaded Games
« Reply #7 on: July 24, 2013, 01:06:45 PM »

Old J.U.L.I.A. containing scrolling scenes sometimes crashes with 1.10.1 too. No layer / node deletion takes place. It's entirely random though like 1/10 saves and always after load. Saving works well...

That sounds really scary. What did you do (if any) in order to workaround the problem?

Thanks very much in advance.
Logged
Sorry for my poor English! :(
 

Page created in 0.52 seconds with 23 queries.