Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Forum rules - please read before posting, it can save you a lot of time.

Author Topic: Par otazek  (Read 1976 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Coolplayer

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 1
    • View Profile
Par otazek
« on: August 14, 2004, 02:56:26 PM »

Jak mam nahradit pozadi obrazkem jpeg? mi to chce brat jen bmb a to je moooc velke, dale muzes mi blize popsat jak mam nacitat texty z ex. souboru (pricemz si uzivatel vybere ze dvou jazyku) diky mozna otazky jeste pribudou
Logged

xcomex

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 22
  • ...fatris...
    • View Profile
    • Patagonia ART
Re: Par otazek
« Reply #1 on: August 14, 2004, 03:22:25 PM »

co se pozadi tyce, tak skus zmenit priponi z jpeg na jpg -melo by to potom fungovat bez problemu.

a co se toho extrniho souboru tyce, tak to by me taky zajimalo -sice to momentalne k nicemu nepotrebuji, ale jen tak pro zajimavost, jiste by se to mohlo hodit...
« Last Edit: August 14, 2004, 03:24:58 PM by xcomex »
Logged

Mnemonic

  • WME developer
  • Administrator
  • Addicted to WME forum
  • *
  • Karma: 41
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5679
    • View Profile
    • Dead:Code Site
Re: Par otazek
« Reply #2 on: August 15, 2004, 08:26:02 AM »

Ano, pozadi v jpg by melo jit normalne vybrat, paklize tedy nemas nejakou hooodne starou verzi WME.

Co se tyce prekladu, princip je ten, ze se vsechny texty vytahnou do tzv. string table, kde je uveden kazdy text pouzity ve hre spolu s nejakym unikatnim identifikatorem. String table uz ted v projektu mas, ale zatim tam jsou jen obecne retezce, ktere pouziva herni engine.
Potom vsechny retezce ve hre musi byt uvedeny v tvaru:

"/identifikator/Vlastni text"

Pokud engine narazi na text v tomhle tvaru, automaticky se podiva do string table, najde text s danym identifikatorem a zobrazi jej.

Pak staci mit vice tabulek pro ruzne jazyky a ve hre lze nahrat jinou tabulku pomoci prikazu Game.LoadStringTable().

Jinak toto je popsano v dokumentaci v kapitole "Localization support".
Logged
Yes, I do have a twitter account
Please don't send me technical questions in private messages, use the forum. ::wave
 

Page created in 0.182 seconds with 24 queries.