Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Forum rules - please read before posting, it can save you a lot of time.

Author Topic: Transparence glitch  (Read 261 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ylegrand

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 11
  • Keep trying
    • View Profile
Transparence glitch
« on: August 05, 2017, 11:54:15 PM »

Hi everybody,

I looked at many threads of this forum but I didn't found any answer yet : some of my actors sprites have a glitch on the border of the sprite transparency :



Some precisions:
  • I see this behaviour only on actors, not on other entities (maybe I'm just lucky)
  • This does not appear in all the sprites of my actors
  • It does not appear in the Scene Editor when I manually place my actor
  • It appears whatever the kind of transparency I use (real transparency versus purple transparency dedicated color)
  • My pictures are done with Photoshop and optimized with a PNG optimizer (but the issue is the same even without optimization)
I imagine that it can be linked to the antialiasing + scale level, but I don't have any further ideas.

Do you have any clue for me to help me going forward?

Thanks a lot, and have a nive evening.
Logged

Mnemonic

  • WME developer
  • Administrator
  • Addicted to WME forum
  • *
  • Karma: 41
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5674
    • View Profile
    • Dead:Code Site
Re: Transparence glitch
« Reply #1 on: August 06, 2017, 08:38:31 AM »

See this post. Adding a 1 pixel transparent border around your image should fix the problem.
Logged
Yes, I do have a twitter account
Please don't send me technical questions in private messages, use the forum. ::wave

ylegrand

  • Lurker
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 11
  • Keep trying
    • View Profile
Re: Transparence glitch
« Reply #2 on: August 06, 2017, 01:53:46 PM »

Looks like I didn't searched correctly!

Thanks a lot, it works perfectly fine.
Logged
 

Page created in 0.182 seconds with 22 queries.